Genç oyun geliştiriciler Ankara'da 48 saatlik maratonda buluştu
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Üniversiteli Oyun Geliştiricileri Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen Ankara Game Jam etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ansera Techbridge Akademi’de gerçekleştirilen ve 48 saat süren etkinlikte gençler, ekipler kurarak kendi oyunlarını geliştirdi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen katılımcılar, hem teknik becerilerini pekiştirdi hem de üretim odaklı bir deneyim yaşadı.
ANKARA - BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan teknoloji alanında düzenlenen etkinliklere katılırken diğer yandan da bilişim sektörüne ve genç girişimcilere destek olmaya devam ediyor.
Başkent, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Üniversiteli Oyun Geliştiricileri Topluluğu (ÜNOG) iş birliğiyle düzenlenen ÜNOG Ankara Game Jam, oyun geliştirme meraklısı gençlere ev sahipliği yaptı.
Ansera Techbridge Akademi’de gerçekleşen etkinlikte; yazılım geliştiriciler, oyun tasarımcıları, sanatçılar ve pek çok farklı alandan katılımcılar, 48 saat boyunca yoğun bir çalışma temposuyla hayallerindeki oyunları geliştirmek için bir araya geldi.
Etkinlikle; ekip çalışmasının ve yaratıcılığın desteklenmesi ile Ankara'nın oyun geliştirme ekosistemine katkı sunulması hedeflenirken Ankara Büyükşehir Belediyesi de geleceğin oyun geliştiricilerine kendilerini gösterebilecekleri bir ortam sağlamış oldu.
Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerden 120 öğrencinin katıldığını belirten Bilgi İşlem Dairesi Akıllı Şehirler Şube Müdürü Kubilay Karadavut, “Etkinliğin amacı belli bir tema üzerinde ekip kurma, hızlı düşünme, karar verme ve prototip oluşturarak becerilerini geliştirmek. Biz de bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan Büyükşehir Belediyesi olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak mutluluk duyuyoruz. Gençlerin gelişimini çok etkiliyor bu tarz etkinlikler” dedi.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Şanlıurfa’da üç ilçeyi birbirine bağlayan yol tamamlandı

Yeni Parti Of İlçe Başkanlığına Semih Abdik adaylığını açıkladı

AKK Ankara'ya İz Bırakanlar'ın konuğu Rüştü Asyalı oldu

Şanlıurfa Karaköprü’de ulaşımı rahatlatacak çalışmalar sürüyor

Doğanın Kaşifleri Yaz Kampı sona erdi
