Arapgir’in yöresel ürünleri uluslararası pazara açılacak
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Coğrafi İşaretlerin Türkiye ve Yurtdışında Markalaşması ve Ticarileşmesi Projesi” toplantısına katıldı.
MALATYA- BHA
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, Türk Patent ve Marka Kurumu Daire Başkanları Hakan Kızıltepe ve Salih Koca’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Malatya’nın 53 coğrafi işaretli ürününün tanıtımı, markalaşma süreçlerinin geliştirilmesi ve bu ürünlerin ekonomik değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca, coğrafi işaretli ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma ulaştırılması, yöresel ürünlerin katma değerinin artırılması ve bölgesel kalkınmaya daha fazla katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilebilecek iş birlikleri ve çalışmalar ele alındı.
Arapgir’in zengin yöresel ürün çeşitliliği ve köklü geleneksel üretim kültürünün daha geniş kitlelere ulaştırılması, ilçemize ait coğrafi işaretli ürünlerin markalaşma ve ticarileşme potansiyelinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Gerçekleştirilen görüşmelerin, Arapgir’in yöresel değerlerinin korunması, tanıtılması ve ekonomik değere dönüştürülmesi açısından önemli katkılar sunması hedefleniyor.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Başdeğirmen: “Zabıtamız her zaman vatandaşımızın yanında”

Seğmenler Parkı’nda 6 Eylül’e kadar kültür ve sanat var

Hatay Büyükşehir Belediyesinden eğitime 3 aşamalı destek

Hatay'ın 'çılgın' projesi

Artvin, dev güreş organizasyonuna ev sahipliği yapacak
