Fransa'da 12 yaşında Yahudi kıza tecavüz olayı antisemitizm tartışmalarını alevlendirdi

 

21 Haziran 2024
Fransa'da 12 yaşında Yahudi kıza tecavüz olayı antisemitizm tartışmalarını alevlendirdi

Fransız yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, Paris'in bir banliyösünde ergenlik çağındaki iki erkeğin, 12 yaşındaki bir Yahudi kıza tecavüz etmek ve kendisine antisemitik şiddet uygulamakla suçlandığını söyledi.

Ülke gündemine oturan olay, özellikle İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana artan antisemitik eylemlerin ardından Fransa'da endişeleri arttırdı.

Bölge savcılığı, çocuğun Cumartesi günü Courbevoie kasabasında tecavüze uğradığını bildirdi. Olayın ardından 12 ve 13 yaşlarındaki üç erkek çocuk gözaltına alındı.

Buna mukabil savcılık, çocuklardan ikisine 15 yaşından küçük bir çocuğa şiddetli toplu tecavüz, din saikiyle şiddet ve alenen hakaret, ölüm tehdidi, gasp teşebbüsü ve yasadışı olarak cinsel görüntüleri kaydetme veya yayınlama gibi birçok ön suçlama yöneltildiğini açıkladı.

Savcılık, Fransa'da nefret suçları için standart uygulama olan mağdurların korunması politikalarına göre kızın dinini veya kimliğini açıklamadı.

Avukat ve Yahudi cemaatinin önde gelenlerinden Elie Korchia, Fransız yayın kuruluşu BFM'ye verdiği röportajda kızın Yahudi olduğunu söyledi.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, X platformunda kızın "Yahudi olduğu için tecavüze uğradığını" yazdı ve bunu antisemitik bir saldırı olarak tanımladı.

Savcılık, soruşturmanın devamı için iki çocuğun gözaltında tutulduğunu açıkladı. Üçüncü çocuk ise tecavüz iddiasına tanıklık ettiği için özel bir eğitim programına alındı.

Savcılık, üç çocuğun olaya karıştığına değinmediği açıklamasında mağdur için duydukları üzüntüyü paylaştı.

Farklı kesimlerden siyasi liderler ise saldırıyı kınadı.

Fransa 30 Haziran ve 7 Temmuz tarihlerinde yapılacak erken genel seçimler için yoğun bir kampanya yürütüyor ve seçimlerin başını çeken aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi, güvenlik ve göç konularını seçim kampanyalarının ana konuları haline getirmiş vaziyette.

Daha önce de, Hamas'ın İsrail'e saldırı düzenlediği 7 Ekim'den bu yana "antisemitik eylemlerde patlama yaşandığını" açıklayan İçişleri Bakanı Gérald Darmanin BFM televizyonuna verdiği röportajda saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirmiş ve polisin bu tür şiddet olaylarını önleme kabiliyetinin sınırlı olduğunu belirtmişti.

Darmanin, "Bu bir ebeveyn sorunu... otorite sorunu. Bu bir bütün olarak toplumun sorunu." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce kişi Çarşamba akşamı antisemitizmi protesto etmek için Paris Belediye Binası önünde toplandı. Protestocuların birçoğunun elinde "Yahudi olduğu için tecavüze uğradı" sloganının yazılı olduğu dövizler yer aldı.

İsrail ile Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas arasındaki çatışmalar, 7 Ekim tarihinde tekrar alevlendi.

İsrail sınırını aşıp baskın yapan Hamas militanları, 7 Ekim'de düzenledikleri saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1,200 kişiyi öldürdü ve 250 kadar kişiyi de rehin aldı. Bu rehinelerin yaklaşık yarısı, Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında İsrail tarafından tutulan Filistinli mahkumlarla takas edilerek serbest bırakıldı.

İsrail, BMGK'nın derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivil katliamlarını sürdürürken, uluslararası kınamalarla karşı karşıya kaldı.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 37.100'den fazla Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 84.700 kişi de yaralandı.

Harabeye dönüşen Gazze'nin pek çok bölgesinde gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hala çok zor.

Güney Afrika'nın açtığı bir dava kapsamında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla suçlanıyor.

Mahkeme, Başbakan Binyamin Netanyahu yönetiminin, 6 Mayıs tarihinde işgal edilmeden önce bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentindeki faaliyetlerini derhal durdurmasına hükmetmişti.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika Antalya Haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.