İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya Edirne’de Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı

 

03 Ağustos 2024
İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya Edirne’de Türkiye’nin Huzuru Toplantısına Katıldı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne’yi ziyaret etti.


Edirne Eski Camii’nde Cuma namazını kılan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Cuma namazını müteakiben İsmail Heniyye için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı. 


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Edirne programı kapsamında daha sonra ise Edirne Valisi Yunus Sezer ev sahipliğinde Edirne Valiliğini ziyaret etti. 


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, valilik ziyaretinin ardından “Türkiye’nin Huzuru” toplantısına katıldı. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal, Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu ile birlikte Edirne il protokol üyeleri yer aldı. 


Edirne Huzur ve Güvenlik Toplantısı’nın ardından İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya konuşma yaptı.


Edirne’yi “evlad-ı fatihan diyarı” olarak tanımlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bu şehir 6 asırlık çınarımız Osmanlı Devletimize 88 yıl başkentlik yapan, çağ kapatıp çağ açan Sultan Fatih’in doğduğu Akıncılar yurdu serhat şehrimizdir. Edirne; Koca Sinan’ın Selimiye Camisiyle ustalık eserine imza attığı şehir, “bileği bükülmez pehlivanlar” diyarıdır. Bizlere düşen en büyük görev; şairleriyle, alimlerin, sanatkarların nakış nakış inşa ettiği bu güzel şehir için gece gündüz demeden çalışmaktır. Edirne’nin vefakâr ve yiğit insanlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.
Edirne’de huzuru ve güveni sağlamak için terörle mücadeleden zehir tacirlerine, organize suç örgütlerinden, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine kadar suç ve suç odaklarıyla büyük bir mücadele verildiğini ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de suçta kibirlenenleri, huzura kastedenleri hukuktan ve milletten aldıkları güçle tek tek bitireceklerini kaydetti.


Tüm Terör Unsurlarına Yönelik 50 Bin 558 Operasyon


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nda “Huzur”u mutlak manada tesis etmek noktasında kararlılıkla hareket ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin verileri paylaştı. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:


“Bu kabine dönemimizde, ülkemiz genelinde; Bölücü Terör Örgütü, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleri başta olmak üzere, güvenliğimizi tehdit eden tüm terör unsurlarına yönelik 50 bin 558 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda, 1.537 terörist etkisiz hale getirildi. 175 terör eylemini de engellendi. Terörün finansmanına yönelik ise aynı dönemde 259 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 1.678 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 229’u tutuklandı. Yaklaşık 59 milyon lira ele geçirildi. Edirne’de ise terör örgütlerine yönelik 555 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 1.067 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 645’i tutuklandı.”


648 Organize Suç Örgütü Çökertildi


İçişleri Bakanlığı olarak “Türkiye’nin Huzuru” misyonu ile hareket ettiklerini hatırlatan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:


“Ülkemizin huzurunu bozan, vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden hangi suç yapılanmaları varsa, tek tek üstlerine gidiyor, onları huzursuz ediyor ve yaptıklarına pişman ediyoruz. Sokaklarımızı, mahallelerimizi, şehirlerimizi organize suç örgütlerinden temizliyoruz. Kendini hukukun üstünde gören, zorbalığın yanına kar kalacağını sananlarla hesabımız var. Bu kapsamda ülkemiz genelinde organize suç örgütlerine yönelik 1.602 operasyon düzenledik. Bu operasyonlarda 11 bin 198 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 4 bin 420’si tutuklandı, 2 bin 299’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Hamd olsun bu dönemde; 23 uluslararası, 65 ulusal, 113 bölgesel ve 447 yerel olmak üzere 648 organize suç örgütünü çökertip adalete teslim ettik. Ayrıca aynı dönemde 369 Kırmızı Bülten 175 Kırmızı Difüzyon olmak üzere toplam 544 şahıs yakalandı. Çökertilen tüm organize suç örgütlerinden el konulan malların maddi değeri ise 106 milyar lira. Edirne’de özelinde ise organize suç örgütlerine yönelik 14 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 103 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 25’i tutuklandı, 31’i hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 1’i uluslararası, 9’u yerel organize suç örgütü olmak üzere Edirne’de toplam 10 organize suç örgütünü çökerttik.”


“Uyuşturucuyu Çağımızın Vebası Olarak Görüyoruz”


Terör ve organize suç örgütleriyle doğrudan bağlantılı olan en önemli mücadele alanlarından birisinin de uyuşturucu olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Geleceğimiz olan gençlerimizi bu illetten korumak için en büyüğünden en küçüğüne kadar zehir tacirlerinin enselerindeyiz. Çıkmaz sokakta olduklarını bilsinler. Onlar için tek kurtuluş yolu adalete teslim olmaktır. Yeni kabine dönemimizde, ülkemiz genelinde uyuşturucuyla mücadeleye yönelik 53 bin 073 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 86 bin 736 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 36 bin 918’i tutuklandı. 16 bin 96’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Edirne’de ise bu dönemde zehir tacirlerine yönelik 279 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 432 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 154’ü tutuklandı, 40’ı hakkında adli kontrol kararı verildi.” diye konuştu.


Konuşmasında göç meselesine yönelik yaklaşımlarına da değinen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, binlerce yıllık medeniyetimiz, tarihimiz ve insanlık anlayışımızla şekillendirdik. İnsanı önceleyen, kamu düzenimizden ve güvenliğimizden taviz vermeyen bir göç yönetimi anlayışını uyguluyoruz.” dedi. 


Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine Yönelik 8 Bin 701 Operasyon


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, düzensiz göçe yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin verileri de paylaşarak konuşmasına şöyle devam etti:


“Türkiye genelinde; göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 8 bin 701 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda 14 bin 243 şüpheli şahıs yakalandı. Bunların 5 bin 126’sı tutuklandı, 2 bin 116’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu operasyonlarımız neticesinde 311 bin 123 düzensiz göçmen yakalandı. 201 bin 633 kaçak göçmenin sınırımızdan geçişi engellenirken 161 bin 358 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Bu mücadelemizin Edirne boyutu bizim mücadelemizin tam merkezinde yer alıyor. Çünkü burası bizim Avrupa’ya, Balkanlara açılan kapımız. Edirne; düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede çok hassas bir konumda bulunuyor. Bu nedenle Edirne’de verilen bu mücadele; Türkiye sathını ve dahi bölgesel göç sürecini, düzensiz göçle mücadelemizi şekillendiriyor. Bu kapsamda Edirne’de toplam 698 operasyon düzenlendi. 942 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 351 organizatör tutuklandı. 30 bin 400 düzensiz göçmen de bu operasyonlar neticesinde yakalandı. Bunların 9 bin 85’i sınır dışı edildi. Diğerlerinin de sınır dışı işlemleri devam ediyor.”


“Tüm Suç Yapılanmalarıyla Mücadelemizi Amansız Bir Şekilde Sürdüreceğiz”


Asayiş suçlarının toplumsal huzuru bozan suçların başında geldiğini ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, güvenlik stratejisinin suçu oluşmadan önlemek üzerine kurulu olduğunu, ancak bir suç oluşmuşsa suçluları yakalayıp adalete teslim etme noktasının da öncelikli görevleri olduğunu belirtti. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı:


“Bu kabine dönemimizde; ülkemiz genelinde asayiş suçlarıyla ilgili aydınlatma oranımız ortalama yüzde 93.3, yani her 100 olayın 93’ünü aydınlattık. Bu oran Edirne özelinde yüzde 94.2 ama hedefimiz ne? Yüzde 100. Bu amaçla da çalışmaya devam edeceğiz. 1 Haziran 2022- 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülkemiz genelinde günde 183 adet evden hırsızlık olayı yaşanıyordu. Bu oran kabine dönemimizde yüzde 35 azaltılarak günde 118’e düştü. Peki Edirne’de durum ne? 1 Haziran 2022-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında Edirne’de günde 2 evden hırsızlık olayı yaşanıyordu. Bu oran kabine dönemimizde yüzde 50 azaltılarak günde 1’e düştü. Biz; terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle tüm suç yapılanmalarıyla mücadelemizi amansız bir şekilde sürdüreceğiz. Bu mücadeleyi verirken de en büyük gücümüz aziz milletimizin hayır dualarıdır.”


Güvenlik toplantısının ardından İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, AK Parti Edirne İl Başkanlığı ile MHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.