ANTALYA'DA SURİYELİ İMAM ATANDIĞI İDDİASI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya'nın Kepez ilçesindeki bir camiye Suriye uyruklu bir kişinin imam olarak atandığını iddia etti. 

07 Ağustos 2024
ANTALYA'DA SURİYELİ İMAM ATANDIĞI İDDİASI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Kepez ilçesindeki bir camiye Suriye uyruklu bir kişinin yardımcı imam olarak atanması iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Erdem, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a hitaben "Antalya’ya Suriyeli imam mı atandı?" sorusunu yöneltti.

 

Soru Önergesi Verildi

 

Erdem, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bir kişinin kamu görevine atanmasına dair iddiaları soru önergesi vererek TBMM'ye taşıdı. Ayrıca, bu atama haberine tepki gösteren vatandaşların camiye gitme sayısında azalma olduğunu belirtti. Erdem, 4500 İmam Hatip Lisesi varken, Türk vatandaşı olmayan bir kişinin atanmasının kamuoyunda büyük tepki yarattığını vurguladı.

 

Erdem’in Soruları

 

Erdem, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

 

İddialar doğru mu?

İşe alım ilanı nerede yayımlandı?

KPSS puanı nedir?

Sözlü mülakat yapıldı mı?

Atanma şartları nelerdir?

İdari soruşturma başlatıldı mı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birinin kamu görevine atanmasının yasal dayanağı var mı?

Vatandaşların Tepkisi

 

Antalya’da yaşayan vatandaşlar, bu atama iddiasına büyük tepki gösterdi. Birçok kişi, Türk vatandaşı olmayan bir kişinin imam olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve camiye gitme sıklıklarının azaldığını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.