Bakanımız Sayın Yerlikaya'dan GÜRZ-6 Operasyonu Açıklaması: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

 

13 Ağustos 2024
Bakanımız Sayın Yerlikaya'dan GÜRZ-6 Operasyonu Açıklaması: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "GÜRZ-6" operasyonu kapsamında Hakkari'nin Kavaklı ilçesi kırsalında gerçekleştirilen bir operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyon sırasında Bakanımız Sayın Yerlikaya, Ankara Jandarma Harekat Merkezi'nden operasyonu Jandarma Genel Komutanı, generaller, subaylar ve astsubaylarla birlikte an be an takip ettiklerini ve yönettiklerini belirtti.

 

Operasyonun Detayları:

Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonda 1 teröristin ölü, 2 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu. Ölü ele geçirilen teröristin Devlete meydan okuduğunu ve kahraman Jandarmaya direnmeye devam ettiğini belirten Bakanımız, "Hak ettiği sonu buldu" dedi. Beyaz bayrak sallayan iki kadın teröristin ise sağ olarak teslim alındığı bilgisi verildi.

 

Etkisiz Hale Getirilen Teröristler:

  • Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin: İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi'nde "TURUNCU" kategoride yer aldığı tespit edilen bu terörist, operasyonda ölü olarak ele geçirildi.
  • Zin kod adlı Aysel İnce: İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi'nde "GRİ" kategoride yer aldığı belirlenen bu terörist, teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi.
  • Hebun Hevi kod adlı Adile Zagros Hebun: Sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten bu teröristin de teslim olması sağlandı.


Teröristlerin Katıldığı Eylemler:

 

Bakanımız Sayın Yerlikaya, bu teröristlerin katıldığı toplam 15 eylemde, 30 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiğini açıkladı. Ayrıca 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın yaralandığı da tespit edildi.

 

Operasyonun Başarıyla Tamamlanması:

 

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi. Operasyona Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri de katıldı.

 

Çıkan silahlı çatışmada, 1 terörist ölü olarak ele geçirilirken, 2 teröristin teslim olması sağlandı. Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmayı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

 

Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar Mücadele Sürecek:

 

Bakanımız Sayın Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaklarını ve duraksamayacaklarını vurguladı. Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılıkla yoluna devam edeceğini belirten Yerlikaya, ülkenin birlik ve beraberliğini korumak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını ifade etti.

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.