Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’dan Silopi’deki Patlamaya İlişkin Açıklama: Saldırıda 1 Kişi Hayatını Kaybetti

 

13 Ağustos 2024
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’dan Silopi’deki Patlamaya İlişkin Açıklama: Saldırıda 1 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bugün Şırnak'ın Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren madencilik işletmesi servis aracının yolda seyir halinde olduğu sırada patlama meydana geldiğini belirterek, patlamada 1 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Açıklaması:


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bir ihbar üzerine olayın meydana geldiği bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini belirtti. "Silopi İlçesi Çalışkan Beldesi Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren madencilik işletmesi servis aracının yolda seyir halindeyken meydana gelen patlama sonucu yaralananlar olduğu bildirildi," diyen Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, olay yerine intikal eden güvenlik güçlerinin Hudut Birliği ile koordineli bir şekilde emniyet tedbirlerini aldığını ve yaralıların derhal hastaneye sevk edildiğini ifade etti.


Patlamanın Sonuçları:


Patlamada, ne yazık ki bir vatandaşımız hayatını kaybederken, ikisi ağır olmak üzere toplam sekiz vatandaşımız yaralandı. Yaralılar, Silopi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğini belirtti.


Patlamanın Kaynağı ve Olayın İncelenmesi:


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, patlamanın nedenine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan ilk incelemeler sonucunda, saldırının Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirildiğini ve olayın, bölgede işletilen kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığının değerlendirildiğini söyledi. Ayrıca, olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve çok yönlü olarak başlatılan tahkikatın devam ettiğini vurguladı.


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," diyerek açıklamasını sonlandırdı. Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdüğü belirtildi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.