Şanlıurfa'da Saldırıya Uğrayan Avukat Yaralandı

 

14 Ağustos 2024
Şanlıurfa'da Saldırıya Uğrayan Avukat Yaralandı

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Yusuf Kudin, Viranşehir Adliyesinde görevine yaptığı sırada E.K isimli şahsın saldırısına uğradı.

Çevredekilerin müdahalesiyle saldırı sona ererken Avukat Kudin, aldığı darbeler sonucu yaralandı.

Kudin, daha sonra hastaneye giderek darp raporu alarak saldırgandan şikayetçi oldu.

Şanlıurfa Barosu da saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Saldırıyı kınayan Baro, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“SAVUNMAYA SALDIRIYI KABUL ETMİYORUZ

Baromuz avukatlarından Av.Yusuf Kudin Viranşehir Adliyesi içerisinde görevini ifa ettiği sırada E.K isimli şahsın fiziki saldırısına maruz kalmış ve yaralanmıştır.

Mesleğimizi icra ettiğimiz Adliye Binaları içerisinde dahi güvende olamadığımız şiddete maruz kaldığımız mesleki kimliğimizin, yaşam hakkımızın ve vücut bütünlüğümüzün tehlike altında olduğu bir adalet düzeni içerisinde yurttaşların hak arama özgürlüğü güvencesinden bahsedilemeyecektir.

Son bir kaç ay içerisinde avukata yönelik şiddete ilişkin tavrımızı ve taleplerimizi dile getirmemize rağmen avukata yönelik şiddete karşı yeterli koruyucu tedbirler alınamamış bununla ilgili somut hiç adım atılamamıştır.

Meslektaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında güvenlik tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması adına süreç hassasiyetle baromuz tarafından takip edilmekte olup meslektaşımız Av.Yusuf KUDİN ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz.”

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.