Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı

 

19 Ağustos 2024
Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı

Türkiye'nin yüreğini dağlayan orman yangınlarında ikinci haftaya girildi. Perşembe gününden bu yana 247 yangın çıktı. Orman yangınlarıyla ilgili son durumu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 2

Ekiplerin yangınlara müdahalesinin sürdüğüne işaret eden Yumaklı, "Manisa Gördes ve Uşak Eşme'deki orman yangınları havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 3

Bakan Yumaklı, Aydın Bozdoğan'daki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirtirken İzmir Menderes, Muğla Ula ve Yatağan'daki yangınların ise  kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 4

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: 3 İLDE 142 YAPI ETKİLENDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, ilk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın'da 142 yapının hasar aldığını açıkladı. Memiş, yangınlarda hasar tespitinin ve zararların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 5

İZMİR MENDERES'TEKİ YANGIN SÜRÜYOR

İzmir'in Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 17 Ağustos'ta başlayan yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca devam etti.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 6

Havanın aydınlanmasıyla bölgeye 5 uçak ve 8 helikopter ile destek sağlanmaya başlandı.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 7

Yangın bölgesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü''ne ait 18 arazöz ve 7 su ikmal aracı da görev yapıyor.

 

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 8

Rüzgarın etkisini yitirdiği bölgede ekipler, yangını kontrol almaya çalışıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, Şaşal Mahallesi'ndeki orman yangınının, kopan elektrik telinin çıkarmış olduğu kıvılcım ve kısa devre kaynaklı olduğunu bildirdi.

Orman yangınlarında son durum:  Manisa ve Uşak'taki yangınlar kontrol altına alındı - 9

Elban "Menderes'teki yangının enerjisi iyice düştü. Menderes'teki yangın her an söndürülebilir. Bunun dışındaki diğer yangınların tamamı dün itibariyle kontrol altına alınmıştı. 45 binanın hasar gördüğünü tespit ettik. 7 kişi gözaltında." dedi.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.