ÇAĞLAR’DAN GALERİCİ ESNAFINI SEVİNDİREN MÜJDE

Bilindiği gibi galerici esnafının yetki belgesi alması için en büyük sıkıntısı Ruhsat Problemi ve eğitim şartıydı. 

27 Ağustos 2024
ÇAĞLAR’DAN GALERİCİ ESNAFINI SEVİNDİREN MÜJDE

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, göreve geldiği ilk günden itibaren Galerici Esnafının en büyük iki problemi olan Ruhsat zorunluluğu ve Lise eğitim şartı konusunda Bakanlıklar dahil tüm merciler ile defalarca yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Müjdeli haberi duyurdu.

Motorlu Kara Taşıtları yönetmeliği sunmuş olduğumuz dosyalar ile sil baştan yenilendi. 27 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan yeni yönetmelikle Ruhsat zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. Lise mezuniyet şartı ise 1 Mart 2025 tarihine kadar yapılacak olan başvurular için geçerli olmayacağını açıkladı.

YETKİ BELGESİ OLMAYANLARA ÖNEMLİ UYARI

Başkan Çağlar, Yetki belgesi olmayan esnaflarımızın mağduriyet yaşamamaları için en kısa sürede müracaatlarını yapmalarını istedi. Ayrıca Resmi kurumlar ile Odamızın dışında konu ile yapılan açıklamalara itibar edilmemesinin önemle vurguladı.

Şu an yetki belgesi alınması için gerekli belgelerden biri olan yeterlilik (MYK Seviye 5) belgesini vereceğini bildiren birçok reklam ve bilginin etrafta sıkça dolaştığına dikkat çeken Başkan Çağlar esnafımızın ücret karşılığında dolandırılma riskinin büyük olduğunu, bu nedenle belge alınacak firmanın çok iyi araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.