Antalya pandemi döneminde en fazla kıyma ve kuşbaşı tüketti
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 20 Ocak 2021 00:14Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, zam gören diğer gıda maddelerine oranla Türkiye’de en ucuz gıda maddesinin ‘et’ olduğunu belirterek pandemi döneminde Antalyalıların en fazla kıyma ve kuşbaşı tükettiğini söyledi.

Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, zam gören diğer gıda maddelerine oranla Türkiye’de en ucuz gıda maddesinin ‘et’ olduğunu belirterek pandemi döneminde Antalyalıların en fazla kıyma ve kuşbaşı tükettiğini söyledi.
Vatandaşlara, mahalle kasaplarından alışveriş yapmalarını söyleyen Yardımcı, zincir marketlere kefil olmadığının altını çizdi.
Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili Osman Yardımcı, yaklaşık 1 yıldır ete zam gelmediğini söyledi. Yardımcı, gıda maddelerine gelen zam karşısında en ucuz gıdanın ‘et’ olduğunu vurgulayan ve sadece 2-3 liralık bir zam yansıdığını söyleyen Yardımcı, "Bugün kıymanın kilosu 60 lira. Kuşbaşı 65 lira. Esnafın giderlerini hesap edersek yine en ucuz et oluyor Türkiye’de” diye konuştu. Pandemi döneminde ise Antalyalıların evlerine çekilerek yemek yapmaya başladığını söyleyen Osman Yardımcı, “Pandemi döneminde Antalyalılar evlerine çekildi ve evinde yemek yapmaya başladı. En çok kıyma, kuşbaşı satıldı” dedi.
“Türkiye’nin kendine yetecek hayvanı ve eti var”
Türkiye’nin ithal ete ihtiyaç duymadığını belirten Yardımcı,“Bugün 1 kilo zeytinyağı 80-85 lira, yüzde yüzün üzerinde zam geldi zeytinyağına. Ete yüzde 10 zam bile gelmedi. Pandemi döneminde en az zam ete geldi. Eti öyle abartıp da yok pahalandı yok hayvan yok demeyin. Türkiye’nin kendine yetecek hayvanı ve eti var” şeklinde konuştu.
“Ham maddelere gelen zam yumurtaya yansıdı”
Artan yumurta fiyatları hakkında da konuşan Yardımcı, “Antalya’da tavuk fabrikası yok sadece plasiyerler var. Burada depoları var. Tavuğun yüzde 90’ı Balıkesir, Mudurnu ve Bolu’dan geliyor. Yumurta ve tavukta yüksek oranda fiyat artışı yaşanmadı. Vatandaşta alım gücü yok. Yüzde doksanı kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Yine söylüyorum en ucuz et. Bugün 1 kilo baklava alsan 120 lira. 2 kilo tavuk kanadı alsan, bir aileyi doyurmak 65 lira. 1 kilo kıyma 60 lira. Bakın yine en ucuz et oluyor. Bu ham maddelere gelen zam yumurtaya yansıdı. Bir de yumurtanın ihraç edildiğini duyduk. Arz talep olunca fiyat artışı normal. Sirkülasyon yok. Lokanta, otel, tatil köyleri olmayınca firmalar da satış yapamayıp zarar ediyor” ifadelerini kullandı.
“Ben marketlerde satılan etlere kefil değilim, kasapların kefiliyim”
Pandemide Antalya’da et ve tavuk tüketiminin ilk zamanlar çok iyi olduğunu, ikinci kısıtlamaların gelmesiyle işlerinin azaldığını söyleyen Yardımcı, "Cumartesi, Pazar açtığımız zaman işler iyi oluyordu. Diğer sektörlere baktığımız zaman bizim çorbamız kaynıyor. Vatandaşlar, mahalle kasaplarından alsın etlerini. Ben marketlerde satılan etlere kefil değilim, kasapların kefiliyim. Vatandaşlar tüm esnaflara sahip çıksın. Esnaf her zaman vatandaşına sahip çıkıyor. Vatandaşın cebinde para olmasın esnafa yazdırabiliyor ama markette 50 kuruşu eksik çıkınca tüm poşetlerini bırakıyor. Esnafa sahip çıkalım.”
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 20 Ocak 2021 00:14
Yorumlar (0)

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "

Özgür Özel,Erdoğan sandıkta Milli İradeyle seçilmedi mi?

Köklü Değişim, “Ordular Aksaya” Çağrısıyla Meydanlara İniyor

Başkan Çiftçi "Avukatlar Toplumun Adalet Bekçisi"

GAZZE'YE DESTEK OLMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR.!

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan’dan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ekibi’nden 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Vügar Oruç İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan’ı Ziyaret Etti

ENGELLERİ TANIMAYAN RESSAM: ALPER KOCABIYIK

Gazeteci Köksal Selçuk’tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Üstün Dökmen ile "Küçük Şeyler" Gösterisi Ankara ve Adana'da!

Ankara’da Tiyatroseverlere Büyük Buluşma: “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” Sahneye Çıkıyor

Gülper Yılmaz’dan Uluslararası Gelişmelere ve Ekonomik Politikalarımıza Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

HUDER BAŞKANI AVUKAT HASAN OYMAK'TAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

ANTALYA’NIN GÖNLÜNE TAHT KURAN İSİM: KÖKSAL SELÇUK

CHP’de Sürpriz Gelişme: Ümit Uysal Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Hey Gidi Gençlik! Direksiyonun Efendisi Köksal Selçuk Anlatıyor

ÇİFTÇİ KREDİ BATAĞINDA, BİNLERCE TARLA İCRADA SATIŞTA
