Küle dönen depoda 350 ton sebze ve meyvenin yandı
GÜNDEM, 12 Şubat 2021 06:48Antalya’da dün gece meydana gelen yangında küle dönen depoda 350 ton sebze ve meyvenin yandığı, depo inşaat ve soğuk hava depolar ile zararın 6 milyon lire civarında olduğu bildirildi.

Antalya’da dün gece meydana gelen yangında küle dönen depoda 350 ton sebze ve meyvenin yandığı, depo inşaat ve soğuk hava depolar ile zararın 6 milyon lire civarında olduğu bildirildi. Yanan deponun sahibi, içerde plastik kasalar için sigorta yaptıramamaktan şikayet etti. Yangının büyüklüğü ve geride bıraktığı hasar ise gün aydınlanınca ortaya çıkarken, sabah erken saatte depoya gelen çalışanlar kalan meyveleri ve kasaları kurtarmaya çalıştı.
Yangın, Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi sınırlarında bulunan Mehmet Çelik’e ait toptan sebze-meyve satışının yapıldığı depoda dün akşam saatlerinde çıktı. Mesai bitiminde çalışanların depoyu boşalttığı saatlerde çıkan alevler bir anda büyürken, ihbar üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat itfaiye birimine bağlı 10 arazöz sevk edildi. Sağlık ekipleri ve 2 ambulans hazır bekletilirken, güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemi aldı. Manavgat Belediyesine ait su tankerleri yangının söndürülmesine destek verdi.
Tamamen yandı, zarar 6 milyon lira
İşyerinde plastik sebze-meyve kasalarının olması yangının büyümesini hızlandırıp söndürülmesini zorlaştırırken, alevler 2 saatlik bir sürenin sonunda kontrol altına alınabildi. İşyerinin soğuk hava deposunun motorundan çıktığı tahmin edilen yangında 1000 metrekarelik kapalı alanın tamamına yakını yanarken iş yeri sahibi Mehmet Çelik zararının 6 milyon lira dolayında olduğunu ancak yeniden aynı binayı yaptırmasının bedelinin 10 milyon liraya ulaşabileceğini söyledi. Yangın sırasında işyerinde kimsenin bulunmadığı, işyeri sahibinin kısa bir süre önce işyerini kapatarak evine gitmekte olduğu, yangın haberini yolda aldığı bildirildi. Sağlık ekipleri ve 2 ambulans her türlü olumsuzluk karşısında hazır bekletilirken, güvenlik güçleri yangın bölgesinde önlem aldı.
Depodaki yangının büyüklüğü ise gün aydınlanınca ortaya çıktı. Depoda bulunan 300-350 ton civarında sebze ve meyvenin tamamının kül olduğu yangından geriye deponun sadece duvarları kaldı. İşyeri sahibi Mehmet Çelik, yangından 10 dakika önce depoda olduğunu, depodan çıkıp 300 metre yürüdüğünde binanın yandığı haberini aldığını söyledi. Kafasını çevirdiğinde binadan yükselen alevleri gördüğünü söyleyen Çelik, "Geldiğimde artık tutuşmuştu. 300-350 ton civarında sebze vardı içerde. Nereden baksan 1 milyon civarında mal. Ama binayı en az 6-7 milyona yaptıramazsın. Buzhaneler çok para zaten. Bu yangın bir ay evvel olsaydı burada 1000 ton mal yanacaktı. Sattığımızı kar sayıyoruz artık" dedi.
Yangının buzhanelerin motorunun birinden kaynaklandığını tahmin ettiğini ve deponun sigortasının olmadığını ifade eden Çelik, sigorta yaptırmak için teklifler aldığını, gelen ekiplerin içerde kasa olmamasını söylediklerini kaydeden Çelik, "Kasa odasının ayrı olmamasını söylediler. Ben içerde mesela 2000 kasa kullanıyorum onlar 150 tane kasa olması lazım sigortayı yapabilmemiz için diyorlar. Mesela bugün yaptırmış olsaydım içerde şu an benim 1000 kasam var. Bu sigorta geçersiz olacaktı zaten. Onun için sigorta yaptıramadım yapmak da istemiyorlar zaten. Her şeyi uygula her şeyi taahhüdünü ver yapıyor ama verdiğin taahhüdün arkasında durabilmen lazım. Ben bu binada nasıl kasa olmadan iş yaparım. Benim işim kasa ile olan bir iş sektörü. Yani sigortayı yaptıramadık" diye konuştu.
GÜNDEM, 12 Şubat 2021 06:48
Yorumlar (0)

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Türkiye, Nizip e aktı

Samsun'daki Hukuk Bürosu Alacaklının Akrabalarınada İcra Dosyası Gönderiyor

İsa Evce 'Güvenle yükselin, sağlam temellerde yaşayın’

Antalya Sahillerinin Tatlı Müdavimi: Kruvasan Aşığı Sokak Köpeği Gönülleri Fethetti

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı
Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum
