''Antalya Ulaşım A.Ş., balıkçı teknelerinin sahipleriyle bir sözleşme yapsın”
GÜNDEM, 20 Mart 2021 15:23Kaleiçi Yat Limanı’ndaki balıkçıların, limanı terk edip Balıkçı Barınağı’na gitmelerinin istendiği yer krizinde bu kez barınakta faaliyet gösteren kooperatif yönetimi konuştu. Yeşil Antalya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Salih Atılgan, “Üyelerimiz limanda kalsın. Balıkçılar 300 yıllık yerlerinden cebren atılamazlar. Antalya Ulaşım A.Ş., balıkçı teknelerinin sahipleriyle bir sözleşme yapsın” dedi.
ANTALYA’da Kaleiçi Yat Limanı’ndaki gezi teknesi sahipleri ile amatör balıkçılar arasında yaşanan yer tartışmasında sular durulmuyor. Taraflar arasında 3 yıldır süregelen sorun, geçtiğimiz günlerde Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 25 balıkçı teknesine gönderdiği bağlama bedeli faturalarıyla yeniden canlandı. Kooperatifin icra takibi başlatması üzerine Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği (ANKOBDER) savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaleiçi balıkçılarının Yat Limanı’ndan ayrılıp Balıkçı Barınağı’na geçmeleri gerektiği yönünde açıklama yapan Antalya Deniz Ticaret Odası’na yanıt veren ANKOBDER Başkanı Orhan Yakar, ‘balıkçılara dokunmayın’ çağrısı yaptı.
SÖZLEŞME ÇAĞRISI YAPTI
ANKOBDER Başkanı Orhan Yakar, “Kaleiçi Yat Limanı’ndaki balıkçı teknelerinin sahipleri olarak biz Büyükşehir Belediyesi şirketi Antalya Ulaşım A.Ş.’ye para ödemek için birçok kez müracaat ettik ve hepsi sonuçsuz kaldı. Kaleiçi’nin tarihi dokusunun önemli bir parçası olan balıkçılar 300 yıllık yerlerinden cebren atılamazlar. Balıkçıların ekonomik durumlarına uygun bir ücret belirlenip sözleşme yapılmasını istiyoruz” dedi.
FATURA KESME YETKİSİ YOK
Antalya Ulaşım A.Ş.’nin yat limanın tüm alanı için Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi gereken yıllık kira bedelinin 840 bin lirayken daha fazlasının balıkçılardan istendiğini söyleyen Yakar, “Muhatap olarak günübirlik gezi teknelerinden sorumlu Akdeniz Yelkenli Yatçılık Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi gösterilmiş, yetkisi ve sorumluluğu olmadığı halde bu kooperatife ödeme yapabileceğimiz söylenmiştir. Sadece gezi tekneleri ve yatlardan sorumlu olan kooperatif de yetkisi olmadığı halde fatura kesip bizden 3 milyon TL’ye yakın ödeme istiyor” diye konuştu.
BU İNATTAN VAZGEÇİLSİN
Yakar şunları söyledi: “Kaleiçi’nde yat turizmi gelişsin diye birçoğumuz kullanmakta olduğumuz işletme, dükkan ve rıhtımlardan fedakarlık yaparak teknelerimizi limandan çektik. Ancak 2018’den sonra hem Kaleiçi Yat Limanı’nın simgesi olduklarından dolayı, hem de olta balıkçığı turizmi için orada kalan tekneler cebren limandan atılmaya çalışıldı. Bu inattan vazgeçilmelidir.”
OLTA BALIKÇILIĞI TURİZMİ
Kaleiçi Yat Limanı’ndaki balıkçı teknelerin tamamının aynı zamanda Yeşil Antalya Balıkçılar Kooperatifi üyesi olduğunu belirten Orhan Yakar, “Amacımız Kaleiçi’nin tarihi dokusunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak, körfezimizdeki doğal yaşamın sürdürülmesiyle ilgili çalışmalar yapmak ve şehrimizde olta balıkçılığı turizminin gelişmesi için mücadele etmektir. Balıkçıların büyük çoğunluğu zor şartlarda geçimini sağlayan, bu işi sevdiği için sürdürmeye çalışan insanlardan oluşmaktadır. Balıkçılara dokunmayın” çağrısı yaptı.
MİLLİ EMLAK’TAN BELEDİYEYE
Antalya Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında Kaleiçi Yat Limanı’nı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 30 yıllığına kiraladı. Yıllık kira bedeli 600 bin TL olarak belirlendi. Yat Limanı’nın işletmesi belediye şirketi Antalya Ulaşım A.Ş.’ye verildi. Antalya Ulaşım A.Ş. ise yat limanının 49 tekne bağlanacak kısmını Kaleiçi Yat Limanı Yelkenli ve Motorlu Taşıma Kooperatifi’ne yıllık 840 bin lira bedelle kiraya verdi.
GÜNDEM, 20 Mart 2021 15:23
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!