Üreten Kadınlar Toplantısı’nda sıfır atık çalışmaları anlatıldı
GÜNDEM, 09 Nisan 2021 16:38Akdeniz Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Şule Orman, Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda sıfır atık çalışmalarını anlattı ve bu konuda kadınlara özel görev düştüğünü söylediAkdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Şule Orman, Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda ‘Gelecek İçin Sıfır Atık’ başlığıyla gerçekleşen panele katıldı.


Akdeniz Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Şule Orman, Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda sıfır atık çalışmalarını anlattı ve bu konuda kadınlara özel görev düştüğünü söyledi
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Şule Orman, Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda ‘Gelecek İçin Sıfır Atık’ başlığıyla gerçekleşen panele katıldı. Alanında başarılı girişimci kadınların konuk olduğu programda konuşan Prof. Dr. Şule Orman, sıfır atık konusunda kadının rolünün önemine değindi.
Mücadele evde başlıyor
Kadının sıfır atık konusunda ev içi sorumluğundan başlayarak önemli bir noktada da yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Şule Orman “Öncelikle toplum olarak atıkları azaltmamız gerekiyor. Model olmak açısından kadınların sorumluluğu daha fazla. Hepimiz bunu destekleyerek sürdürmek zorundayız. Sürdürülebilir bir dünya için çevre duyarlılığının artması sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.
Toplumda bu konuda farkındalığın oluşmasının önemine değinen Prof. Dr. Orman, atık miktarının azaltılmasının yanı sıra üretilen atığı başka bir üretimin hammaddesi olarak kullanmak gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Şule Orman, özellikle pandemi döneminde sağlık ve ekonomi anlamında zorluklar yaşandığını ve bedeller ödendiğini de belirterek “Atıksız bir dünyanın önemini daha iyi anladık. Çevre sağlığı ve atık arasında ciddi ilişki var. Sıfır atık, yani atığımızı sıfıra indirmek gerek. ‘Sıfır atık, geleceğe değer kattık’ hepimizin ortak sloganı olmalı.” dedi.
Tarımsal üretimin can damarı
Bir insanın günde 1.2 kilogram atık ürettiğini kaydeden Prof. Dr. Orman, atıklarımızı kesinlikle karıştırmamız ve ayrıştırmamız gerektiğini söyledi. Sıfır atık belgesine değinen Prof. Dr. Orman, organik atıkların tarımsal üretimde önemine de dikkat çekti. Dünya yüzeyinin sınırsız olmadığını ve atık miktarını azaltmanın ilerisi için de çok faydası olacağını vurgulayan Prof. Dr. Orman, doğal kaynakların koruması, kesilen ağaç sayısının azaltılması kazanımlarının umut verici olduğunu belirterek özellikle organik atıklardan tarımsal üretimde kullanabildiğini de söyledi.
GÜNDEM, 09 Nisan 2021 16:38
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "

Özgür Özel,Erdoğan sandıkta Milli İradeyle seçilmedi mi?

Köklü Değişim, “Ordular Aksaya” Çağrısıyla Meydanlara İniyor

Başkan Çiftçi "Avukatlar Toplumun Adalet Bekçisi"

GAZZE'YE DESTEK OLMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR.!

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan’dan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ekibi’nden 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Vügar Oruç İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan’ı Ziyaret Etti

ENGELLERİ TANIMAYAN RESSAM: ALPER KOCABIYIK

Gazeteci Köksal Selçuk’tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Üstün Dökmen ile "Küçük Şeyler" Gösterisi Ankara ve Adana'da!

Ankara’da Tiyatroseverlere Büyük Buluşma: “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” Sahneye Çıkıyor

Gülper Yılmaz’dan Uluslararası Gelişmelere ve Ekonomik Politikalarımıza Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

HUDER BAŞKANI AVUKAT HASAN OYMAK'TAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

ANTALYA’NIN GÖNLÜNE TAHT KURAN İSİM: KÖKSAL SELÇUK

CHP’de Sürpriz Gelişme: Ümit Uysal Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Hey Gidi Gençlik! Direksiyonun Efendisi Köksal Selçuk Anlatıyor

ÇİFTÇİ KREDİ BATAĞINDA, BİNLERCE TARLA İCRADA SATIŞTA

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na Kurultay Daveti: "İrade Milletindir" Sloganı ile Olağanüstü Kurultay 6 Nisan’da

İmamoğlu’na Ön Seçimde Rekor Destek: En Çok Oy Veren İller Belli Oldu

Bahçeli’den İki Ay Sonra İlk Görüntü

CUMA HUTBESİ " GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN İNŞASINDA ANNE BABANIN ROLÜ:"

YETKİLİ EMLAKÇI OFİSLERİNDE "E"TABELA DÖNEMİ BAŞLAYACAK

AKSU ALTINTAŞ UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

KEPEZ SÜTÇÜLER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI
