Çiftçiye 2020'de 13 milyon 810 TL destek
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 24 Mayıs 2021 12:36Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Dağbeli Mahallesi'nde bulunan Güneş Enerji Santralinden 2020 yılı içerisinde 9 bin 445 çiftçiye enerji desteği sağladı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Dağbeli Mahallesi'nde bulunan Güneş Enerji Santralinden 2020 yılı içerisinde 9 bin 445 çiftçiye enerji desteği sağladı. 2021 yılında bu enerji desteğinin 9 bin 746 çiftçiye ulaştırılması planlanıyor. 2022 yılında ise hedef 10 binden fazla çiftçiye destek verilmesi.
Antalya Büyükşehir BelediyesiTarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çiftçiler için önemli desteklerden bir tanesi olan enerji desteğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi daha fazla çiftçinin sisteme dahil olarak enerji desteğinden yararlanması için çalışıyor.
"2020'de 9 bin 445 çiftçiye destek"
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Dağbeli Mahallesi'nde 77 bin metrekare alanda kurulu olan Güneş Enerji Santrallerinde 2020 yılında 8 milyon 429 bin kWh enerji üretimi gerçekleşti. Enerji desteklerinden daha fazla üreticinin yararlanması için binden fazla çiftçi sisteme dahil edildi. Bu sayede 2020 yılında 9 bin 445 çiftçi ailesine enerji desteği sağlandı. Yapılan bu desteklemeyle çiftçilerin elektrik maliyetleri yüzde 50 oranında düşürüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında toplam 13 milyon 500 bin TL ve elektrik enerjisi desteği sağlandı.
"Destekleme sürecek"
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı önümüzdeki yıllarda Güneş Enerji Sistemlerini geliştirerek daha fazla çiftçiye bu konuda destekleri sağlamayı hedefliyor. Bu konuda saha ve etüt projeleri sürerken, çiftçin girdi maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalar da sürüyor. 2021 yılında 9 bin 746 çiftçi ailesine 15 milyon 138 bin TL enerji desteği ödemesi yapılması planlanıyor. 2022 yılında ise enerji desteği sağlanan çiftçi sayısının 10 binden fazla olması için çalışmalar sürüyor.
"Araziler sulanamıyordu"
Kovanlık Mahallesi Kooperatif Başkanı Süleyman Akbaba, "Enerji pahalı olduğundan dolayı arazilerimizi önceden sulayamıyorduk. Vatandaş işlerini yapamıyordu. Ancak destek olunca ovanın hepsi sulanır hale geldi. 7/24 kesintisiz bir şekilde motorlarım çalıştı" dedi.
"Ekilebilir arazi 5 bin dönüme çıktı"
2016'dan bu yana Karataş Mahallesi Kooperatif Başkanı olduğunu söyleyen Kazım Tunç ise "Belediyemizin vermiş olduğu enerji desteğinden önce kooperatifimizde 2 bin 800 dönümlük bir ekili alan varken belediyemizin vermiş olduğu enerji desteği sonrasında bu ekili arazi 5000 dönüm civarına çıktı. Vatandaş ekilen alanını neredeyse 2 katına çıkardı" diye konuştu.


ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 24 Mayıs 2021 12:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber

BAŞKAN KOTAN’DAN BİRİNCİ YILA ÖZEL PAYLAŞIM

İSA ARIKAN: SOFRALARA EMEK, LEZZETE RUH KATAN BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kepez’de Teknoloji Seferberliği

Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Akseki’de alabalık tesisi kurulacak

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "

Özgür Özel,Erdoğan sandıkta Milli İradeyle seçilmedi mi?

Köklü Değişim, “Ordular Aksaya” Çağrısıyla Meydanlara İniyor

Başkan Çiftçi "Avukatlar Toplumun Adalet Bekçisi"

GAZZE'YE DESTEK OLMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR.!

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan’dan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ekibi’nden 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Vügar Oruç İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan’ı Ziyaret Etti

ENGELLERİ TANIMAYAN RESSAM: ALPER KOCABIYIK

Gazeteci Köksal Selçuk’tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Üstün Dökmen ile "Küçük Şeyler" Gösterisi Ankara ve Adana'da!

Ankara’da Tiyatroseverlere Büyük Buluşma: “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” Sahneye Çıkıyor

Gülper Yılmaz’dan Uluslararası Gelişmelere ve Ekonomik Politikalarımıza Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

HUDER BAŞKANI AVUKAT HASAN OYMAK'TAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

ANTALYA’NIN GÖNLÜNE TAHT KURAN İSİM: KÖKSAL SELÇUK
