''85 milyonun hakkı var bu araçta. Bugün olsa yine yaparım”
GÜNDEM, 06 Ağustos 2021 15:24Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale ederken alevler içerisinde kalan ve telsiz konuşmalarında aracı terk etmesi gerektiğinin bildirilmesine karşın, son dakikaya kadar aracını terk etmeyeceğini bildiren arazöz operatörü Özgür Şimşek (42), yaşadıklarını anlattı. 14 yıldır mesleğini severek yaptığını dile getiren Şimşek, “Bu araç benim çocuğum, arkadaşım, dostum gibi. 85 milyonun hakkı var bu araçta. Bugün olsa yine yaparım” dedi.

Manavgat’taki 28 Temmuz günü çıkan orman yangınının 10’uncu gününde söndürme çalışmaları kısmi noktalarda devam ediyor. Yangına müdahale eden bir arazöz ise geçtiğimiz gün alevlerin arasında kaldı. Komuta merkezinden telsizle arazöz operatörü Özgür Şimşek’e, aracı terk etmesi gerektiği ve havadan söndürme yapılacağı bildirildi. Şimşek, buna karşın aracını ve arkadaşlarını terk etmeyeceği yanıtını vererek aracını terk etmedi. Havadan müdahale sonucu Şimşek, arkadaşları ve S30 numaralı arazöz aracı, alevlerden zarar görmezken, cesur arazöz operatörünün bu davranışı sosyal medyada herkesin takdirini kazandı.
“85 milyonun hakkı var”
Antalya’daki Duacı Yangın Merkezi’nde görevli Özgür Şimşek, yangının ilk çıktığı günden bu yana sahada çalıştıklarını, o gün ise yangın başlangıcına müdahale ederken bit kütük yuvarlandığını ve aracıyla kendisini yangının içerisinde bulduğunu söyledi. Şimşek, o anları şu sözlerle anlatmaya devam etti: “Yollar da kapalıydı ve ateşin içerisinde kaldık. Hava gücünden destek istedim. Aracı bırakın diye anons geçtiler. Ateş bize sirayet etmeye başladı. Arabanın etrafındaki yanıcı maddeleri çekmeye başladık. Hava gücü gelene kadar en azından arabayı kurtarmak istedik. Bu araba 85 milyonun kişinin vergisi, yetim hakkıyla alınan bir araç. Ben bırakamadım. 14 yıldır bu işi severek yapıyorum. Bu araç benim çocuğum, arkadaşım, dostum gibi. S30 ile Özgür Şimşek bir bütündür. İş arkadaşlarımı da bırakamazdım. Biz hepimiz omuz omuza mücadele veriyoruz.”
“Bu da bizim savaşımız, bizim kalemiz ve bizim cephemiz”
Bugün başına tekrar böyle bir olay gelse, yine aynı şeyi yapacağını ifade eden Şimşek, “Biz de bir söz vardır. ‘Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Mücadelemizi veririz, sonunda baktık olmuyor, savaşta her şey mubah deriz. Sonuçta bu da bir savaş. Bu da bizim savaşımız, kalemiz, cephemiz. Ormanlarımızı, orada yaşayan köylerimizin emniyetimizi sağlamak bizim görevimiz” diye konuştu.
“Eşim ve çocuklarım televizyondan izleyince haberi oldu”
Şimşek, eşi ve çocuklarının olayı televizyondan 1 gün sonrası öğrendiğini de sözlerine ekleyerek, “Morali bozulmasın diye eşime bahsetmemiştim. Sosyal medyaya düşüp bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmemiştim. İstirahate çekildiğimde sabah eşimin telefondaki hıçkırık sesiyle uyandım. Televizyondan görmüş. O evde ben işyerinde olunca tepki de gösterdi. Evde herkes ağlıyordu. ’Ağlamayın dik durun, bugün olmazsa yarın olabilir. Olmayacak diye bir kaide yok’ dedim” şeklinde konuştu.
“Birbirimize bağlılığımız var”
Şimşek’in mesai arkadaşı Zülküf Murat Koçan da (39), telsiz anonsu sırasında aracın etrafındaki pürleri temizlediğini ve aracı kurtarmak için çaba harcadıklarını anlattı. Hava desteği sayesinde aracı ve canlarını kurtardıklarını belirten Koçan, “Bir ekip çalışmamız var. Birbirimize bağlılığımız var. Araba tutuştuktan sonra zaten bir şey yapamazsınız” dedi
GÜNDEM, 06 Ağustos 2021 15:24
Yorumlar (1)
KKTC Uluslararası Taxıcıler Bırlıgı olarak Tebrik
Kıbrıs Yörük Türkmen kültür Der olarak Tebrik ederiz07 Ağustos 2021 15:24
Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "

Özgür Özel,Erdoğan sandıkta Milli İradeyle seçilmedi mi?

Köklü Değişim, “Ordular Aksaya” Çağrısıyla Meydanlara İniyor

Başkan Çiftçi "Avukatlar Toplumun Adalet Bekçisi"

GAZZE'YE DESTEK OLMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR.!

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan’dan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ekibi’nden 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Vügar Oruç İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan’ı Ziyaret Etti

ENGELLERİ TANIMAYAN RESSAM: ALPER KOCABIYIK

Gazeteci Köksal Selçuk’tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Üstün Dökmen ile "Küçük Şeyler" Gösterisi Ankara ve Adana'da!

Ankara’da Tiyatroseverlere Büyük Buluşma: “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” Sahneye Çıkıyor

Gülper Yılmaz’dan Uluslararası Gelişmelere ve Ekonomik Politikalarımıza Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

HUDER BAŞKANI AVUKAT HASAN OYMAK'TAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

ANTALYA’NIN GÖNLÜNE TAHT KURAN İSİM: KÖKSAL SELÇUK

CHP’de Sürpriz Gelişme: Ümit Uysal Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Hey Gidi Gençlik! Direksiyonun Efendisi Köksal Selçuk Anlatıyor

ÇİFTÇİ KREDİ BATAĞINDA, BİNLERCE TARLA İCRADA SATIŞTA

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na Kurultay Daveti: "İrade Milletindir" Sloganı ile Olağanüstü Kurultay 6 Nisan’da

İmamoğlu’na Ön Seçimde Rekor Destek: En Çok Oy Veren İller Belli Oldu

Bahçeli’den İki Ay Sonra İlk Görüntü

CUMA HUTBESİ " GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN İNŞASINDA ANNE BABANIN ROLÜ:"

YETKİLİ EMLAKÇI OFİSLERİNDE "E"TABELA DÖNEMİ BAŞLAYACAK

AKSU ALTINTAŞ UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

KEPEZ SÜTÇÜLER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA KIRCAMİ UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA FENER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA BAHÇELİEVLER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA ARAPSUYU UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA UNCALI UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA CEBESOY UCUZ WEB SİTESİ
