Büyükşehir 5 asırlık anıt ardıç ağacını tescilletti Gelen Kutusu
GÜNDEM, 08 Aralık 2021 20:05Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçesi Gökçam sınırlarında anıt ağaç özelliği taşıdığı tespit edilen 500 yıllık ardıç ağacını tescilletirdi. 13 metre boyunda ve 110 cm çapına sahip olan anıt ardıç ağacı deniz seviyesinde yetişmiş olması özelliği ile dikkat çekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçesi Gökçam sınırlarında anıt ağaç özelliği taşıdığı tespit edilen 500 yıllık ardıç ağacını tescilletirdi. 13 metre boyunda ve 110 cm çapına sahip olan anıt ardıç ağacı deniz seviyesinde yetişmiş olması özelliği ile dikkat çekiyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projeleri yanı sıra doğal mirasa da sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu” projesi kapsamında Kır Mahallesi Gökçam mevkiindeki bir ardıç ağacının anıt ağaç olabileceği fark edildi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında 500 yaşında,13 metre boyunda ve 110 cm gövde çapına sahip olduğu anlaşılan ardıç ağacı, ‘Gökçam Anıt Ardıç Ağacı’ olarak tescillenerek, koruma altında alındı.
DENİZ SEVİYESİNDE YETİŞMİŞ
Genel olarak yüksek rakımlarda yetişen ardıç ağacı, deniz seviyesinde yetişmiş ve asırlar boyu da hayatta kalmış olması nedeniyle ile de farklı bir özelliğine sahip. Büyükşehir Belediyesi anıt ardıç ağacı önüne bilgilendirme tabelası koyarak, doğa ve çevrecilerin ziyaretine sundu.
17 ANIT AĞAÇ TESCİLLENDİ
Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Antalya’nın önemli anıt ağaçlarını da kaleme aldığı bir kitapçık hazırlatarak, fuarlar da tanıtıyor. Antalya bölgesinde tespit edilen 17 anıt ağacı bulunuyor. Antalya’da tespit edilen anıt ağaçlardan Elmalı’da Aslan Ardıç, Toros Sediri, Koca Sedir, Şah Ardıç, Koç Sedir, Katil Sedir, Koca Katran ağacı bulunuyor. Kaş İlçesi’nde ise Lübnan Sediri, Kumluca da Ambar Katran, Kemer’de Ahtapot Çınarı, Doğu Çınarı, İbradı’da Arapastı Kestanesi, Korkuteli’nde Doğu Çınarı, Konyaaltı’nda Gökçam Anıt Ardıç Ağacı ve Muratpaşa İlçesi’nde de 700 yıllık Doğu Çınarı tescil altına alınarak kayıtlara geçti.
EKO TURİZME KATKI SAĞLIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Antalya’nın anıt ağaçları bakımından çok zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu aktardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve doğu dostu hedefi ile her bir ağaca gözü gibi baktıklarını ifade eden Lokman Atasoy, “Bu çalışmalar ile eko turizme katkı sağlıyoruz. Anıt ağaçlarını ziyaret eden çok önemli sayıda doğasever kitlesi var. Anıt ardıç ağacımız daha uzun yıllar yaşayacak ve yaşatılacaktır” dedi.
BÖLGE HALKINA TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı İsmail Oskay, anıt ağaçlarının önemine vurgu yaparak, “Halkımıza bugüne kadar bu ağaçları korudukları için çok teşekkür ederiz. Antalya bölgemizde yeni tescillenen anıt ardıç ağacımız ile birlikte tescilli 17 anıt ağaç bulunuyor. Anıt ağaçların turizme kazandırılmasını son derece önemsiyoruz” dedi.
GÜNDEM, 08 Aralık 2021 20:05
Yorumlar (0)

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Türkiye, Nizip e aktı

Samsun'daki Hukuk Bürosu Alacaklının Akrabalarınada İcra Dosyası Gönderiyor

İsa Evce 'Güvenle yükselin, sağlam temellerde yaşayın’

Antalya Sahillerinin Tatlı Müdavimi: Kruvasan Aşığı Sokak Köpeği Gönülleri Fethetti

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı
Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum
