KONYAALTI VARYANTI, 8 MART’TA MORA BÜRÜNDÜ
GÜNDEM, 09 Mart 2022 12:02Antalya’da kadınlar, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğiyle mor şemsiyeleriyle Konyaaltı Varyantı’ndan Türkan Saylan Anıtı’na yürüdü. Rusça, Ukraynaca ve İngilizce ‘Savaşa hayır’ yazılı pankartların yer aldığı yürüyüşe eşi Ümran Uysal’la katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Antalya’da kadınlar kendi tavrını, gücünü gösteriyor. Biz onlarını kendilerini ifade etmesine vesile oluyoruz” dedi.

Antalya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyaca ünlü Konyaaltı Varyantı’nı mora büründü. Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği yürüyüşle kadınlar, eşitsizliğe, ayrımcılığa ve her türlü şiddete karşı mor şemsiyelerle yürüdü. Akşam üstü Konyaaltı Varyant’ta toplanan kadınlar, belediyenin dağıttığı bin mor şemsiyeyle varyant boyunca sıralandı.
Geçmiş yıllarda çok sayıda milli bayram kutlamasına ev sahipliği yapan Konyaaltı Varyantı ilk kez 8 Mart Dünya Kadınlar günü ev sahipliği yaparken yürüyüşte, Rusça, Ukraynaca ve İngilizce “Savaşa Hayır” pankartlarının yanı sıra “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Çocuk gelinlere son” yazılı pankartlar yer aldı.
Yürüyüşe Belediye Başkanı Ümit Uysal eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldı. Başkan Uysal, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada kadınların güçlü durumda olduğu toplumların daha demokratik toplumlar olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Kadınların güçlü olduğu toplumlar, daha üretken, daha müreffeh toplumlar oluyor. Antalya’da bütün kadınlarımız bunun bilincinde. İddialı, kariyerli, güçlü ve çalışkan” diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi olarak kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu alanda çalışmaya devam edeceklerini belirtirken “8 Mart, evrensel bir gün. Antalya’da kadınlar kendi tavrını, gücünü gösteriyor. Biz onlarını kendilerini ifade etmesine vesile oluyoruz” dedi.
Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği yürüyüş için bir araya gelen yüzlerce kadın, ‘Hür doğdum hür yaşarım” şarkısı ve sloganlar eşliğinde Konyaaltı Varyantı’nı çıktı. Konyaaltı Caddesi boyunca devam eden yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş Türkan Saylan Anıtı’nda sona erdi. Burada saygı duruşu ve ardından hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden 8 Mart etkinlikleri ‘Hür doğdum hür yaşarım’ şarkısı eşliğinde kadınların mor şemsiyelerle yaptığı koreografiyle sona erdi.
GÜNDEM, 09 Mart 2022 12:02
Yorumlar (0)

Karayazı Belediyesi'nden Ramazan Bayramı Ziyaretleri
Aretias TV’de Gazeteciler Buluşmaya Devam Ediyor

Saadet Partisi Gündeme Getirdi , Yetkililer Harekete Geçti: Tarihi Mezarlıkta Temizlik Başladı

Sürpriz Karar! CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal Yarıştan Çekildi

Merhum Mustafa Kayhan’ın Ailesi "Acımıza Ortak Olan Herkese Müteşekkiriz "

Özgür Özel,Erdoğan sandıkta Milli İradeyle seçilmedi mi?

Köklü Değişim, “Ordular Aksaya” Çağrısıyla Meydanlara İniyor

Başkan Çiftçi "Avukatlar Toplumun Adalet Bekçisi"

GAZZE'YE DESTEK OLMAK İÇİN İNSAN OLMAK YETERLİDİR.!

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan’dan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ekibi’nden 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Vügar Oruç İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adil Koçalan’ı Ziyaret Etti

ENGELLERİ TANIMAYAN RESSAM: ALPER KOCABIYIK

Gazeteci Köksal Selçuk’tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Hasan Hüseyin Tekin Kimdir?

Üstün Dökmen ile "Küçük Şeyler" Gösterisi Ankara ve Adana'da!

Ankara’da Tiyatroseverlere Büyük Buluşma: “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” Sahneye Çıkıyor

Gülper Yılmaz’dan Uluslararası Gelişmelere ve Ekonomik Politikalarımıza Dair Çarpıcı Değerlendirmeler

HUDER BAŞKANI AVUKAT HASAN OYMAK'TAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

ANTALYA’NIN GÖNLÜNE TAHT KURAN İSİM: KÖKSAL SELÇUK

CHP’de Sürpriz Gelişme: Ümit Uysal Genel Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Hey Gidi Gençlik! Direksiyonun Efendisi Köksal Selçuk Anlatıyor

ÇİFTÇİ KREDİ BATAĞINDA, BİNLERCE TARLA İCRADA SATIŞTA

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na Kurultay Daveti: "İrade Milletindir" Sloganı ile Olağanüstü Kurultay 6 Nisan’da

İmamoğlu’na Ön Seçimde Rekor Destek: En Çok Oy Veren İller Belli Oldu

Bahçeli’den İki Ay Sonra İlk Görüntü

CUMA HUTBESİ " GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN İNŞASINDA ANNE BABANIN ROLÜ:"

YETKİLİ EMLAKÇI OFİSLERİNDE "E"TABELA DÖNEMİ BAŞLAYACAK

AKSU ALTINTAŞ UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

KEPEZ SÜTÇÜLER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA KIRCAMİ UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA FENER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA BAHÇELİEVLER UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA ARAPSUYU UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA UNCALI UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA UCUZ WEB SİTESİ TASARIMI

ANTALYA CEBESOY UCUZ WEB SİTESİ
