BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 23 NİSAN MESAJI
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 22 Nisan 2022 04:34Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bu son derece özel, güzel ve anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanı sıra, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı, Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olarak tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır. Bugün bir asrı deviren ulu bir çınar olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğimizin sembolü olarak dimdik ayakta durmakta, varlığı ile bizlere güven vermektedir.
Sevgili Çocuklar, Kıymetli Evlatlarım,
23 Nisan’ı, bir bayram olarak sizlere armağan eden Atatürk, çocuklara verdiği değeri ve önemi göstermiştir. Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan siz kıymetli çocuklarımızın, Ata’mızın izinden giderek O’nun ilke ve devrimleri doğrultusunda, ülkemizin daha da yükselmesi ve ileri gitmesi için çalışacağınıza eminim. Unutmayın, Ata’mızın “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü bu yolda geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da en büyük yol göstericiniz olacaktır.
Milli bir bayram olmanın ötesinde 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarıyla paylaşan sizler
önemli bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdasınız. Şanlı tarihimizden aldığınız güçle, bu cennet vatanın yarınlarını sizler inşa edeceksiniz. 23 Nisan 1920’de yakılan demokrasi ve özgürlük meşalesini hiç sönmemek üzere yarınlara gururla taşıyacak olan da sizlersiniz. Bütün çocukların huzur, barış ve güven ortamında yaşamaları en büyük dileğimizdir. Yüzünüzdeki gülücük, kalbinizdeki sevgi, gözlerinizdeki ışıltıyla sizlerin, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyen Ata’mızın izinden giderek tüm dünyanın barış ve kardeşlik içinde yaşaması için öncülük edeceğinize inanıyorum.
Pandemi nedeniyle iki yıldır evlerimizde kutlanmak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı bu yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cadde ve meydanlarımız 23 Nisan sevincini yaşayan çocuklarımızın neşe ve mutluluğuna ev sahipliği yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak günler öncesinden başladığımız kutlama ve etkinliklerimiz 23 Nisan akşamı 20.30’da Mustafa Sandal konseri ile renklenecek. Sizleri, aileniz ve arkadaşlarınızla konsere davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Her gününüz 23 Nisan gibi neşe, sevinç, mutluluk ve barış dolu geçsin. Bu vesileyle hepinizi sevgiyle selamlıyor gözlerinizden öpüyorum. Bayramınız kutlu olsun.
Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 22 Nisan 2022 04:34
Yorumlar (0)

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ

OF ÇAYKARA DERNEĞİ 50. YILINDA GÖRKEMLİ BİR GECEYE İMZA ATTI

MSB'den Yunanistan'ın Deniz Planlamasına Eleştiri

6 gündür kayıp olan 7 yaşındaki Cumali Timi'nin cansız bedeni bulundu

34 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Konyaaltı İlçesinde Kovalamaca Sonucu Yakalandı

Dini İnaç ve Duyguların Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ’da Çocuklara Teorik ve Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

“NARKOKAPAN-ANKARA” Operasyonu Kapsamında 525 Torbacı Gözaltına Alındı

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Düzenlendi

10 İl Merkezli "Siber Suç ve Suçlulara" Yönelik Operasyon Düzenlendi

Sakiler'den muhteşem konser

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı
