BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 30 Nisan 2022 22:45Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Antalya İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı çalışan 7 bin personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle en düşük personel maaşı 5 bin 520 lira oldu. Başkan Muhittin Böcek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve Ramazan Bayramı öncesinde imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Antalya İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı çalışan 7 bin personele bayram öncesinde toplu iş sözleşmesi müjdesi geldi. Ücret ve sosyal haklarda iyileştirme leri kapsayan sözleşme; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan tarafından imzalandı.
HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ
İmza töreninde konuşan Başkan Muhittin Böcek, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Ramazan Bayramı öncesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandırılması, başta şahsım olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımızı ve sendikamızı memnun etmiştir. Toplu iş sözleşmesinden yararlanacak olan emekçi kardeşlerimize ve belediye iş sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Böcek, toplu iş sözleşmesinin günümüz ekonomi koşulları ile Büyükşehir Belediyesi’nin mali imkanlarına uygun olarak yapıldığını da belirtti.
EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
Başkan Böcek, “Bugüne kadar yanımızda çalışan arkadaşlar için önceliğimiz maaşını ödememizdi. Bu anlamda hem sıkı tasarruf tedbirleri hem de vatandaşımızın, tüyü bitmemiş yetimin koruyarak bu günlere kadar şükürler olsun ki yanımızda çalışan işçi memur fark etmez bütün çalışan arkadaşlarımızın maaşını yatırma şansını yakaladık. Bu vesileyle Ramazan ayı ve 1 Mayıs ile aynı zamanda iki bayram birden yapıyoruz. 1 Mayıs hepimiz için emek demek. Emekçinin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzde ki süreçte yine alın terlerini döken çalışma arkadaşlarımızla beraber ayı azim ve kararlılıkla Antalya’mız için çalışmalarımıza da devam edeceğiz” diye konuştu.
BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan da sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Güzel bir süreç yaşandı. Kırmadan dökmeden belediyemizin imkanları dahilinde en iyisini yapmak için iki tarafta bir noktada buluştu. Toplu İş Sözleşmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Emekçi kardeşlerimiz için, sendikamız ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları için inşallah hayırlı olur.”
ÜCRET VE SOSYAL HAKLARDA İYİLEŞME
1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olarak 3 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinden yaklaşık 7 bin işçi yararlanacak. Ücret ve sosyal haklarda iyileşme öngören toplu iş sözleşmesi ile 31 Aralık 2021 tarihindeki ortalama ödemelere göre %68 ila %96 arasında değişen oranlarda, ağırlıklı olarak %76 oranında ödemelerde artış yapılmış olacak. 2021 yılında ortalama 3280 olan ödemeler bu artışlarla en düşük 5520 TL en yüksek 6430 TL olacak.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 30 Nisan 2022 22:45
Yorumlar (0)

Misiad Mersin il Başkanı Zeki Üren Kimdir ?

BAŞKAN YILMAZ’IN 23 NİSAN MESAJI

Sabiha Karaosman’dan 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımızdır”

KALSİAD Başkanı Yasin Burak Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: Çocuklara Yatırım, Türkiye’nin Geleceğine Yatırımdır

İYİ Parti Mamak İlçe Başkan Yardımcısı Bekir Arslan’dan 23 Nisan Mesajı: “Egemenlik, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Taçlanıyor”

TROPİKAL PARK PROJESİ ÖDÜL ALDI

CHP İlçe Başkanı Fatih Bucan’a Teşekkür – SAM Fuarcılık’tan Anlamlı

Karadeniz’in Sesi: Hayatını Müziğe Adamış Bir Sanatçı – Fatih Ustasu

Prof. Dr. Canan Yılmaz: Evlilikte Güvenle Yapılan Tapu Devri Bağış Değildir

Hani’nin Efsane Başkanı İbrahim Lale Dualarla Anıldı

Gazze’de Felaket Derinleşiyor Son 48 Saatte 92 Şehit, 219 Yaralı

Engelsiz Aslanlar Zirvede!

Mersin’de 21 Nisan’da Güzellik, Stil ve Başarının Buluştuğu Ödül Gecesi Düzenlenecek

Gazeteci İmran Ünal Kimdir?

Miniklere Büyük Ders: “Birlikte Daha Güçlüyüz” Raflarda!

Genel af olmadan DEM, Türkiye Partisi olabilir mi?

Kürtçe ezgilerle kültür köprüsü kuran müzik grubu: Nas'ın hikâyesi, amacı ve yarına mirası

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Figen Kaya’nın Sunumuyla Mustafa Ortaç’a Saygı Gecesi

KALSİAD’dan İş Dünyasına Net Mesaj: Gösteri Değil, Üretim Zamanı

GERİDE DUA ORDUSU BIRAKTILAR BİR ZAMANLAR DİYARBEKİR BEYEFENDİLERİ

ATO’daki Ödül Töreninde Sabiha Karaosman Fark Yarattı

İZENERJİ’de Yetki Krizi: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Masada Kaldı

Cengiz Kurtoğlu, ARKON’un Eğitim Projesi İçin Bursa’da Sahne Alacak

Tarım ve Orman Bakanı Ordu’ya geliyor

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Ahmet Büyükgümüş Diyarbakır’a Geliyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs Kararı: Kadıköy Meydanı'nda Kutlanacak

Ziraat Türkiye Kupası Finali İçin Yeni Stadyum Arayışı!

ROK’tan İki Gazeteciye Suç Duyurusu: “Evleri Basılsın, Dijital Cihazlarına El Konulsun”

CHP Lideri Özgür Özel'den Danıştay Ziyareti: "İmamoğlu'nun Diploması Gündeme Gelmedi"

Sevgi Demir Coşkun, iddiaları reddederken, “Polatlı halkı gerçeği biliyor” dedi

Cemal Peker’den Uluslararası Başarı

Türk Dünyası'nda dağılma tehlikesi: Uzmanlar endişeli

METROTÜRK TV’DEN MUHTEŞEM AÇILIŞ

Kocagöz’den 23 Nisan’da çocuklara en güzel hediye: Nutuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan’a özel coşku dolu program

“Bu Nasıl Kardeşlik, Bu Nasıl Türklük?”

SASAD’DAN GAZİANTEP’DE UNUTULMAZ SANAT GECESİ
