NARKOÇELİK-24 Operasyonlarıyla Zehir Tacirlerine Büyük Darbe
GÜNDEM, 27 Haziran 2024 09:04
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlara ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen "NARKOÇELİK-24" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Jandarma tarafından 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 911 kg uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 83 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, 28'i tutuklandı, 17'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı ve 5'inin işlemleri sürüyor.
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın Açıklamaları:
- Uyuşturucuya Karşı Kararlılık: Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.
- Operasyonun Koordinasyonu: Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlıkları tarafından Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep olmak üzere 13 ilde operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlardan Öne Çıkan Sonuçlar:
- Diyarbakır: İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda 494 kg esrar ve 10 milyon 202 bin kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- Antalya: 11 kg skunk, 92,5 kg eroin ve 36 kg esrar ele geçirildi. 18 zehir tacirinden 8'i tutuklandı, 10'u hakkında adli kontrol kararı verildi.
- Adıyaman: 22,5 kg esrar ve 5 bin 726 adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- İstanbul: 4 kg likit esrar ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- Kırklareli: 795 bin adet kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 1 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor.
- Ağrı: 10 kg metamfetamin ve 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- Bingöl: 200 kg toz esrar ele geçirildi.
- Erzurum: Muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. 11 sokak satıcısından 5'i tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
- Aydın: Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 38 sokak satıcısından 4'ü tutuklandı, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.
- Ankara: 2 kg skunk ve muhtelif miktarda kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- Van: 35,5 kg metamfetamin ele geçirildi.
- Mersin: 4 kg bonzai ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
- Gaziantep: Muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve eroin ele geçirildi. 4 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor.
Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı. Zehir tacirlerine karşı mücadele tüm hızıyla devam edecek.
Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com
GÜNDEM, 27 Haziran 2024 09:04
Yorumlar (0)

Güçlü Türkiye Partisi’nden Büyük Hamle: Muharrem Gözkaya A Takımını Açıkladı!

DEM'Lİ BELEDİYELERDE "EKSİK MAAŞ " İNFİALI

Zafer Partisi'nden Adalet Bakanlığı Önünde "Ümit Özdağ’a Özgürlük" Çağrısı

Tarkan'ın Acı Günü: Annesi Neşe Tevetoğlu Hayatını Kaybetti

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül Tutuklandı

TİP'ten AYM Kararı Sonrası Açıklama: “Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmeli, Derhal Serbest Bırakılmalıdır”

Armağan Çağlayan'dan Sırrı Süreyya Önder’e Yapılan Yorumlara Tepki: “Çatalca Müftüsü mü Olduk?”

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt: "Açıklamalarını Önemli Buluyorum"

Kepez’in Nasreddin Hoca Kreşleri için ön kayıt dönemi başladı

FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor

FORUMDAN İCRAATA: MURATPAŞA’DAN 10 TONLUK TARIM DESTEĞİ

Mehmet Ali Erbil'e hapis cezası

Diyarbakır’da Bireysel Silahlanma Tehlikesi: 23 Tutuklama ile Sonuçlanan Kanlı Çatışma

İki hisseye kredili işlem yasağı

Başkan Kotan Çakırlar'da bölge halkıyla buluştu

Kepez Kitap Fuarı başlıyor: Edebiyat dolu günler Antalyalıları bekliyor

Kepez Belediyesi’nden Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Dünyasının renkleri Kepez’de buluştu

Antalya'da 8.9 Milyar TL’lik suç ağı çökertildi!

Antalya'da markette yangın çıktı!

Vali Şahin’den Antalya Turizmi Ve Altyapı Çalışmaları Hakkında Açıklamalar

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Türkiye, Nizip e aktı

Samsun'daki Hukuk Bürosu Alacaklının Akrabalarınada İcra Dosyası Gönderiyor

İsa Evce 'Güvenle yükselin, sağlam temellerde yaşayın’

Antalya Sahillerinin Tatlı Müdavimi: Kruvasan Aşığı Sokak Köpeği Gönülleri Fethetti

Denizli'de Miras Kavgasında Yeni Gelişme

Vali Şahin’in “Antalya’nın Huzuru” Mart Ayı Değerlendirmesi

İsa Evce " EV YAPI YENİ PROJELERLE HİZMETİNİZDE "

FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda 20 Şüpheli Yakalandı

Jandarma’dan Çocuklara Çevre Bilinci Aşılayan Fidan Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir’de 880 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği yapıldı

"Liseler Ayakta: Proje Okul Tayinlerine Tepki Çığ Gibi Büyüyor"

Çin önemli endüstriyel metallerin ihracatını durdurdu

Forum Muratpaşa'da tarımın yol haritası belirlendi

BAŞKAN KOTAN ÇAKIRLAR'DA BÖLGE HALKIYLA BULUŞTU

Fethiye Üzümlü’de Doğayla İç İçe Bir Gün: 14. Mantar Festivali’nde “Her Yerde Onlar” Rüzgârı
Prof. Dr. H. Yalçın Yüksel’den Veda Mesajı: “Bu Ailenin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum
