Antalya'da korkunç cinayet 4 yıl sonra aydınlatıldı! İşkence edilerek öldürülmüş
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Mart 2025 15:43
Antalya'da 4 yıl önce başı gövdesinden ayrı, 12 dişi eksik halde cesedi bulunan Umut Can Arslan'ın (19) ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturmada, eski Varsak Belediye Başkanı H.A.'nın da aralarında olduğu 10 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Yapılan çalışmada 400 bin liralık ziynet eşyasının kaybolması üzerine şüphelilerin Umut Can Arslan'ı sorumlu tuttuğu ve işkence ederek öldürdüğü belirlendi.
Manavgat'ın Sağırin Mahallesi'ndeki ormanda 20 Mart 2021'de erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin başının bedenden ayrılmış ve 12 dişinin de sökülmüş olduğu belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset, incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay yerinde jandarma tarafından yapılan araştırmalarda, cesedin yanında cep telefonu ve tabancanın yanı sıra bazı kişisel eşyalar bulundu. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından o dönem başlatılan soruşturma kapsamında ölen kişinin Umut Can Arslan olduğu tespit edildi, olayla ilgili sonuç elde edilemedi.
AĞGEDİK CİNAYETİ SONRASI DOSYA YENİDEN İŞLEME ALINDI
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 yıl önce ortadan kaybolan, 2013'te boş arazide gömülü cesedi bulunup defnedilen Ayhan Ağgedik'in geçen yıl cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkması ve şüphelilerin yakalanıp tutuklanmasının ardından, ilçede önceki yıllarda yaşanan şüpheli ölümlerin yeniden incelenmesi için çalışma başlattı. Yapılan değerlendirmenin ardından Umut Can Arslan'ın dosyası yeniden işleme alındı. Başsavcılığın talimatıyla Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından geçen yıl kasım ayında başlatılan çalışma sonucunda Umut Can Arslan'ın ölümüyle ilgili Halil Kara, Cüneyt Ceyhan, Hüseyin Kaya, Zeynep Kara ile H.E.K., İ.B.K., R.A.Ş., F.Z.A.K., D.A. ile eski Varsak belediye başkanı H.A.'nın şüpheli olduğu tespit edildi.
İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ
İddiaya göre, şüphelilerin koronavirüs salgını döneminde Sağırin Mahallesi'nde tarla aldıkları, tarım işi yapma bahanesiyle sık sık mahalleye geldikleri tespit edildi.
Umut Can Arslan'ın da yanlarında olduğu şüphelilerin ormanda define aradıkları belirlendi. Yapılan çalışmada gruptaki kadınlardan birinin yaklaşık 400 bin liralık ziynet eşyasının kaybolması üzerine şüphelilerin Umut Can Arslan'ı sorumlu tuttuğu ve işkence ederek öldürdüğü, bir süre cesedi sakladıkları, ardından cep telefonu ve kişisel eşyalarıyla bulunduğu yere bıraktıkları anlaşıldı.
Savcılığın talimatıyla 10 şüpheli polis tarafından 7 Mart'ta evlerine yapılan eş zamanlı baskında gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramada 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 45 mermi ve 2 taşınabilir bellek bulundu.
Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerden 2'sinin olayla ilgili itiraflarda bulunduğu belirtildi. Dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerden D.A., F.Z.A.K. ve R.A.Ş. ifadelerinin ardından savcılıktan serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Halil Kara, Cüneyt Ceyhan, Hüseyin Kaya, Zeynep Kara, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, İ.B.K., H.E.K. ve H.A. adli kontrolle bırakıldı.
KAYNAK (DHA)
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 11 Mart 2025 15:43
Yorumlar (0)

Kepez, halkın sağlığıyla oynayanlara ‘dur’ dedi

Ankara-İzmir arası 3,5 saate inecek

"Kuduz" alarmı: O Belde 6 ay karantinaya alındı

2 öğrencisini taciz eden Din Kültürü öğretmeni tutuklandı

Emekli promosyonları için yeni dönem başlıyor

Borsa İstanbul’da en yüksek getiri potansiyeli sunan hisseler belli oldu

Saadet Partisi Terme İlçe Başkanlığı: Tarihi Mezarlık İçin Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz!

Şam ile SDG Anlaşmaya Vardı: Suriye'de Yeni Dönemin Başlangıcı mı?

Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş: Vizyoner Liderliğiyle Kasabasına Değer Katıyor

ABDULKADİR ŞENER DUALARLA ANILDI

Rangers-Fenerbahçe maçına Norveçli hakem

Habersiz fotoğraf paylaşımına hapis cezası

Şeyma Subaşı 5 ayda biten evliliğinin perde arkasını anlattı

Hemşire Sevcan Demir, 2 ay önce evlenmişti... Eşi tarafından satırla öldürüldü

Antalya'da Davulcu gelmeyen mahallenin muhtarından hoparlörlü çözüm

Asya borsaları negatif seyirde

Yaşlılık maaşını almak için evden çıkmıştı, 4 gün sonra cesedi bulundu

İzmir'de dehşet! Eski sevgilisinin darbettiği Fatma Kara hayatını kaybetti

Bakanlıktan enflasyon ve döviz kuru açıklaması

UESKON’dan “Terörsüz Türkiye ve Bölge” Hedefine Destek

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu'ndan Gündeme Dair Açıklamalar

Bursa’da Ressam Doktorlardan Ufuk Turu: Bülent Fidansoy ve Muhteşem Şentürk Panorama1326’da

KALSİAD Başkanı Yasin Burak Arslan: "Terörsüz Türkiye Hedefini Güçlü Şekilde Destekliyoruz"

KEPEZ’DEN ‘ÇÖP TAKSİ’ HİZMETİ

MURATPAŞA’DA 16 MART’TA HAYATİ PROVA

Mine Acar’a Ufuk Üniversitesi’nden Büyük Onur!

Bursa’ya ARKON’un Desteklediği Modern Meslek Lisesi Geliyor!

Saadet Partisi Terme Gençlik Kolları, Gençlik İftarında Buluştu

"Terörsüz Türkiye" Sürecine UESKON'dan Destek

Avaze Türk Müziği Kadınlar Topluluğu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konseri

Diyarbakır’da PKK ve DEM Mağduru Kadınlar İftar Buluşmasında Bir Araya Geldi

ADLIHAN DERE'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

MİTRA LAKİAN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ESRA KARAER'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ŞÜKRİYE KARABEN'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Uluslararası Basın Konfederasyonu’ndan Kadın Gazetecilere Güçlü Destek

MERYEM ÇEKEN'DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

DERYA REYHAN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Rusya Dobropillya'yı Vurdu: 11 Ölü
