Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"
GÜNDEM, 28 Nisan 2025 02:03Anahtar Parti'nin Antalya İl Başkanı, okullarda artan güvenlik risklerine ve çocuklarımızı tehdit eden ciddi sorunlara dikkat çekerek kapsamlı bir açıklamada bulundu. İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN “Güvenli okul, güvenli gelecek demektir. Çocuklarımızı kaderine terk etmeyeceğiz!” ifadeleriyle, eğitimde güvenlik eksikliklerinin altını güçlü bir şekilde çizdi.

İl Başkanı yaptığı değerlendirmede, ülke genelinde her gün yaklaşık 20 milyon öğrencinin okula gittiğini hatırlatarak, bu öğrencilerin güvenliğini sağlamakta mevcut sistemin yetersiz kaldığını vurguladı. Özellikle deprem riski taşıyan binaların durumuna değinen İl Başkanı ÇALIŞKAN, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı raporlarına atıfla, 6 Şubat depremleri sonrasında bile okulların büyük bölümünün yeterince denetlenemediğini, güçlendirme çalışmalarının ise olması gereken hızda ilerlemediğini belirtti.
“Önlem almak için can kaybı bekleyen bir anlayışı kabul etmiyoruz!” diyen İl Başkanı, yangın, kaza ve bağımlılık riskleri karşısında da benzer bir ihmal zincirinin yaşandığını kaydetti. “Bolu Kartalkaya’daki yangın, Aladağ faciası ve okul kazalarında kaybettiğimiz yavrularımız hep geç kalınmış tedbirlerin bedelidir” diye konuştu.
Akran Zorbalığı ve Psikolojik Güvenlik Alarm Veriyor
İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN açıklamasında, sadece fiziksel güvenliğin değil, psikolojik güvenliğin de ciddi tehdit altında olduğuna dikkat çekti. PISA 2022 verilerine göre Türkiye’de her dört öğrenciden birinin akran zorbalığına maruz kaldığını ifade eden İl Başkanı, “Zorbalık, yalnızca mağduru değil, geleceği de zehirler. Bu sorunu görmezden gelemeyiz. Okul temelli önleyici programlar kuracağız” dedi.
Ailelerin, öğretmenlerin ve yerel yönetimlerin zorbalığa karşı mücadelede aktif rol alması gerektiğini belirten İl Başkanı, bu konuda uluslararası başarılı modellerin Türkiye'ye uyarlanmasının şart olduğunu söyledi.
Okul Çevresinde Artan Şiddet ve Madde Tehlikesi
Anahtar Parti İl Başkanı, okullarda yalnızca öğrencilerin değil, öğretmenlerin de güvenlik tehdidi altında olduğunu vurguladı. Öğretmenlere yönelik şiddetin son yıllarda endişe verici boyutlara ulaştığını belirten İl Başkanı, “Şiddete maruz kalan bir öğretmen, nasıl ilham verebilir? Eğitim ortamı şiddetten arındırılmadıkça, gerçek başarıdan söz edemeyiz” dedi.
Ayrıca, okul çevrelerinde artan madde satışı ve bağımlılık tehlikesine işaret ederek, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre lise çevrelerinde madde satıcılarının görülme oranının %32’yi aştığını hatırlattı. “Çocuklarımızı okul kapısında bağımlılığa teslim edemeyiz” diyen İl Başkanı, okul çevresi güvenliğinin güçlendirilmesi, ihtisas sahibi okul polislerinin görevlendirilmesi ve madde bağımlılığına karşı çok katmanlı mücadele programlarının uygulanması gerektiğini vurguladı.
Bağımlılık Yaşı Düşüyor, Dijital Bağımlılık Büyüyor
Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca madde kullanımına karşı değil, dijital bağımlılığa karşı da sürdürülmesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN, TÜİK ve Yeşilay verilerine dayanarak, gençlerin %42’sinin sosyal medyada madde kullanımını özendiren içeriklere maruz kaldığını kaydetti. Dijital bağımlılığın çocukların madde kullanım riskini artırdığına dikkat çekerek, “Çocuklarımızı yalnızca okul kapılarında değil, ekranların arkasında da korumak zorundayız” dedi.
Çözüm: Anahtar Parti’nin Eğitim Güvenliği Programı
Anahtar Parti’nin çözüm önerilerini de paylaşan İl Başkanı ÇALIŞKAN, şunları vurguladı:
-
Tüm okullarda depreme dayanıklılık ve yangın güvenliği zorunlu hale getirilecek, denetimler periyodik olacak.
-
Akran zorbalığına karşı erken müdahale ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak.
-
Okul çevrelerinde kamera ve güvenlik görevlisi zorunluluğu getirilecek.
-
Okul-Aile iş birliği güçlendirilerek bağımlılıkla mücadelede topyekûn seferberlik başlatılacak.
-
Dijital bağımlılıkla mücadele için ulusal eylem planı hayata geçirilecek.
-
Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla, her okulda şiddeti izleme ve önleme mekanizmaları kurulmalı; öğretmenlere ve tüm eğitim personeline yönelik saldırılarda "kamu görevlisine karşı işlenen suç" hükümleri uygulanarak caydırıcı yaptırımlar kesin şekilde devreye sokulmalıdır.
-
Tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, öğrenci ve çalışan sayısına göre oranlanacak şekilde yeterli sayıda özel güvenlik görevlisi istihdamı zorunlu hale getirilmelidir.
İl Başkanı sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bizim için bir tek evladımızın bile kaybı, koskoca bir ülkenin kaybıdır. Eğitimde güvenlik lafla değil, kararlı iradeyle sağlanır. Anahtar Parti olarak, güvenli okulların, güvenli yarınların ve güçlü Türkiye’nin anahtarını elimizde tutuyoruz. Evlatlarımızı korumak için buradayız!”
GÜNDEM, 28 Nisan 2025 02:03
Yorumlar (0)

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı

Ferhat Durmuş, "Gönül Dağı Nefesi" Konserinin Müzikal Başarısının Mimarı

Selma Geçer, Azerbaycan’ın Coşkusunu "Gönül Dağı Nefesi" Konserinde Yükseltti

Sabiha Karaosman, Gönül Dağı Nefesi Konseri ile Kültür ve Sanat Dünyasına Katkı Sağladı

Figen Kaya'nın Sunumuyla "Gönül Dağı Nefesi" Yaza Merhaba Konseri Coşkusu

Bursa’nın Usta İsmi Celal Çavdar’dan Ahlak ve Emek Dolu Bir Hayat Dersi

WhatsApp Üzerinden Büyü Tuzağı: Serkan Taşkıran Yakalandı

Sanatımın Kölesiyim, Paranın Değil” Celal Çavdar’dan Ustalık ve Ahlak Dolu Bir Hayat Dersi!

TERMELİLER GAZZE İÇİN TEK YÜREK OLDU

Aquamarine Denizcilik, AMT Tekne'nin Antalya Bayiliğini Üstlendi

Antalya Turizmine Değer Katan İş İnsanları ve 27 Haziran'da İşletmelere Ödül Töreni Düzenlenecek

Turan Devletleri Teşkilatı Arama Kurtarma Başkanlığı'na Güvenlik Birimlerinden Ziyaret

Mellililer Dernek Başkanı Ercan Öztürk ile Başkan Hakan Tütüncü Sabah Kahvaltısında Buluştu

Global Otomotiv’den Güvenlik Güçlerine Anlamlı İkram

Antalya sürdürülebilir turizmin yeni lideri oluyor

ANTALYA TURİZMİNE DEĞER KATANLAR ÖDÜLLERLE TAÇLANIYOR

Antalya’da Türk Halk Müziği Rüzgârı: “Yaza Merhaba” Konseriyle Sanatseverlere Unutulmaz Bir Gece

İstanbul Depremi'ne KKTC AKUT’tan Daima Hazırız Mesajı

HAKAN TÜTÜNCÜ’DEN GÖNÜL BAKIR’A ANLAMLI ZİYARET!

UNUTULMAZ BİR DİYARBAKIRSPOR- FENERBAHÇE ANISI

MEHMET TALİH’E ANLAMLI ÖDÜL: BAŞARISI BULUNDUĞU HER ALANA DEĞER KATIYOR

Muratpaşa Tarım İlçe Müdürü Mustafa Şener, Asar Etli Pide ve Börek Salonunu Ziyaret Etti

AKDENİZ’E DEĞER KATANLAR GÖRKEMLİ TÖRENLE ONURLANDIRILDI

EYÜP KABABAŞ’A SANATIN VE SESİNİN GÜCÜYLE ANLAMLI ÖDÜL

ÜMİT BALKIZ’A SANAT VE KÜLTÜRÜN NEFESİ ÖDÜL GETİRDİ

ALPER KOCABIYIK’IN SANATINA ANLAMLI ÖDÜL

GENÇ SANATÇI VE GİRİŞİMCİ EMRE SÜREKLİ’YE SANATA KATKILARINDAN DOLAYI ÖDÜL

İSA ARIKAN’A LEZZETTEKİ İSTİKRARI VE EMEĞİNDEN DOLAYI ÖDÜL

GOBU CAFE’NİN GÜLER YÜZÜ GÜLAY ÖZDEN’E ANLAMLI ÖDÜL

EMLAK SEKTÖRÜNE ÇİFT İMZA: DERYA VE ALİ DEMİR'E ANLAMLI ÖDÜL

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEN GAYRİMENKUL LİDERLİĞİNE: ŞÜKRÜYE ERTEKİN’E ANLAMLI ÖDÜL

EMİR GAYRİMENKUL’ÜN BAŞARILI İSMİ GÖNÜL BAKIR’A ANLAMLI ÖDÜL

MERHAMETİN TAÇLANDIĞI AN: MERYEM ÇEKEN’E “YILIN YARDIMSEVERİ” ÖDÜLÜ

İNŞAAT VE GAYRİMENKULDE GÜVENİN ADI: EFENDİ ÖZDEMİR’E BAŞARI ÖDÜLÜ

DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞAMIN MİMARI: ALİ TAŞGIN’A EMLAK SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ

YENİ NESİL ENERJİDE FARK YARATANLARA ÖDÜL: BEST SOLAR ENERJİ’YE ONUR ÖDÜLÜ
