DOLAR47,77
EURO55,07
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.039.138
GÜNDEM

Hikmet Hacıyev: "Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemizdir"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarına ve Türk Dünyası vizyonuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

13 Ağustos 2026 600 okunma 1 dk okuma
Hikmet Hacıyev: "Bizim Başka Ailemiz Yoktur, Türk Dünyası Bizim Ailemizdir"

Hacıyev, iki ülke arasındaki ilişkinin diplomatik sınırların ötesinde, ortak tarih, kültür ve kardeşlik anlayışı üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen vatandaşların kendileri için turist değil, ailelerinin bir parçası olduğunu ifade eden Hacıyev, şu sözleri kullandı:

“Türkiye'den gelenleri turist olarak değil, kendi evlerine gelen kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Bizim başka ailemiz yoktur, Türk dünyası bizim ailemizdir.”

"Tek Millet, İki Devlet" Anlayışı Güçleniyor

Hacıyev'in açıklamaları, Türkiye ile Azerbaycan arasında yıllardır sürdürülen "Tek Millet, İki Devlet" anlayışının güçlü şekilde devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Yapılan değerlendirmede, iki ülke arasındaki ziyaretlerin yalnızca turizm kapsamında değil, kardeş halkların buluşması ve ortak değerlerin pekişmesi açısından da önemli olduğu vurgulandı.

Türk Dünyası İçin Birlik Mesajı

Hacıyev'in ifadeleri, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde gelişen iş birliği sürecinin hız kazandığı bir dönemde, Türk Dünyası'nın ortak kimlik, dayanışma ve birlik vizyonuna verilen önemi de gözler önüne serdi.

Açıklama, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz dostluğun ve kardeşliğin yanı sıra, Türk Dünyası'nın ortak geleceğine yönelik güçlü bir iradenin en üst düzeyde dile getirildiği mesajlar arasında değerlendirildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.