DOLAR48,16
EURO56,09
GR. ALTIN6.888
BIST14.642
BITCOIN3.795.038
TÜRKİYE

Giresun şiddetli yağmura esir oldu

Giresun genelinde etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışlar ve heyelanlar nedeniyle kentte geniş çaplı teyakkuz durumu ilan edildi.

31 Ağustos 2026 260 okunma 2 dk okuma
Giresun şiddetli yağmura esir oldu

GİRESUN - BHA 

Giresun genelinde etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışlar ve heyelanlar nedeniyle kentte geniş çaplı teyakkuz durumu ilan edildi. 

Yağlıdere başta olmak üzere birçok ilçede rekor yağış miktarları kaydedilirken, Valilik koordinesindeki ekipler kurtarma, tahliye ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji verilerine göre il genelinde etkili olan yağışlarda en yüksek miktar m²’ye 201,85 kilo ile Yağlıdere’de kaydedildi. Keşap Yivdincik Köyü 99,74 kg/m², Giresun Merkez ise 49,4 kg/m² yağış aldı.

Giresun Valisi Mustafa Koç başkanlığındaki İl AFAD Kriz Merkezi, süreci 24 saat esasına göre yönetiyor. Saha çalışmalarına destek vermek amacıyla İstanbul AFAD, Afyonkarahisar AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Arama-kurtarma ekipleri, mahsur kalan 20 vatandaşı güvenli bölgelere tahliye etti.

Espiye ilçesi Aralıcak Köyü’nde fındık bahçesinde mahsur kalan 6 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Bölgede bulunan fındık işçileri tedbir amacıyla daha güvenli alanlara nakledildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım ve altyapı ağında da ciddi aksaklıklar meydana geldi:

Yollar Kapatıldı: Yağlıdere - Espiye karayolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Espiye’de 8, Dereli’de 2 olmak üzere toplam 10 köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor.

Elektrik ve İletişim Kesintisi: Yağışlar nedeniyle 26 köy ve mahallede 4.434 aboneye elektrik verilemiyor. Ayrıca 275 internet ve 254 telefon abonesinin iletişimi kesilirken, Bulancak’taki baz istasyonu arızalarına müdahale ediliyor.

Defterdarlık ekiplerinin sahadaki ilk incelemelerine göre 12 konut, 4 iş yeri ve 1 araçta meydana gelen toplam zararın 2.261.700 TL olduğu tespit edildi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ise sel, su baskını, heyelan ve mahsur kalma konuları başta olmak üzere toplam 102 ihbar ulaştı.

Saha çalışmalarının kesintisiz sürmesi için il genelinde 4.126 personel, 640 araç ve 207 iş makinesi görev yapıyor. Giresun Valiliği, sürecin tüm kurumlarla yakından takip edildiğini bildirdi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi