ABD'de Koronavirüs'ü "bilinçli bir şekilde" yayan bireyler terör suçlamasıyla yargılanabilecek
Ülkedeki federal kolluk kuvvetleri ve avukatlara bildiri gönderildi
ABD Adalet Bakanlığı kaynaklı bir bildiriye göre, yeni tip Koronavirüs'ü bilinçli bir şekilde yayan bireyler terör suçlamalarıyla yargılanabilecek.
Başsavcı Yardımcısı Jeffrey Rosen tarafından federal kolluk kuvvetleri ve avukatlara gönderilen bildiride Koronavirüs'ün "yasal biyolojik ajan" tanımlarına uyduğu belirtildi. Rosen'in gönderdiği bildiride "Covid-19'u ABD vatandaşlarına karşı kullanma tehdit ve girişimleri tolere edilemez" ifadeleri yer aldı. Virüsü bilinçli bir şekilde yaymanın terör suçu kapsamında değerlendirilebileceği belirtildi.
Ülke çapındaki avukatlara gönderilen bildiride aynı zamanda Koronavirüs'e ilaç olduğu iddia edilen ve internette satılan ürünlerle ilgili de yaptırımlar uygulanacağına işaret edildi.
ABD'de 64 bini aşkın yeni tip Koronavirüs vakası bulunuyor ve 900'den fazla kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Araç kiralamada yeni kurallar geliyor: İşte öne çıkanlar

BAKAN GÜRLEK: “DÖRT AY İÇERİSİNDE 30 DOSYADA 35 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET AY…

BAKAN GÜRLEK TÜRKİYE'YE BU YIL İADE EDİLEN SUÇLU SAYISININ 245’E ULAŞTI…

Bakan Çiftçi: Tribünler çocuklarımızın korkacağı yer değildir

BAKAN GÜRLEK: “DAHA ERİŞİLEBİLİR VE GÜVEN VEREN BİR ADALET SİSTEMİ İÇİN…
