Sarı fırtınanın başını aynı başpehlivan yaktı

 

08 Temmuz 2024
Sarı fırtınanın başını aynı başpehlivan yaktı

Türk Yağlı Güreşleri’nin en önemli isimlerinden birisi de hiç kuşku yok ki ‘Sarı fırtına’ lakaplı İsmail Balaban. İlk kez 2013 yılında 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Ali Gürbüz ile final yapan İsmail Balaban bu karşılaşmayı kaybetmesine rağmen sonradan Ali Gürbüz’ün dopingli olduğu iddiasıyla diskalifiye edilmesiyle altın kemere ulaşmış oldu. 2014 yılında Fatih Atlı ile final yapan Balaban bu güreşi kaybederek ikinci oldu. 2015 yılında ise Kırkpınar’da 3’ncü oldu.

FİNALDE KAYBETTİ

2016’da final gurubuna kalamayan İsmail Balaban, 2017’de ise finalde Orhan Okulu’nu yenerek Kırkpınar Başpehlivanı oldu.  3 yıl podyumdan uzak kalan Balaban 2022’de Cengizhan Şimşek’in diskalifiye edilmesiyle ikinci olurken, geçtiğimiz yıl ise finalde Yusuf Can Zeybek’e kaybetti.

Ismail Balaban

ETNOSPOR'DA EBEDİ KEMERE ULAŞTI

Bu yıla ise İsmail Balaban çok hırslı girdi. Tüm röportajlarında İsmail Balaban, Kırkpınar’ı kazanmayı ve ebedi kemere gitmek istediğini sık sık yeniledi. CW Enerji Ligi’ne de hızlı başlayan İsmail Balaban, Manavgat’ta yapılan ilk etap güreşlerinde altın kemere ulaştı. Sonrasında 6. Etnospor Fetih yağlı Güreşleri’nde 3. Kez üst üste başpehlivan olarak ebedi altın kemeri ele geçirdi.

Kirkpinar In Favori Isimlerinden Ismail Balaban Ikinci Turda Elendi (Small)

GÖMEÇ'TE FİNAL YAPTILAR

İsmail Balaban’ın bu yıl ise geçtiğimiz yıl başpehlivan olan Hamza Özkaradeniz ile yolu 3 kez çakıştı. Çok iyi bir sezon başlangıcı yapan Satı fırtına bu yıl ilk kez Hamza Özkaradeniz ile ilk kez Balıkesir’de karşılaştı. 3. Gömeç Ulubeyler Yağlı Güreşlerinde İsmail Balaban ile Hamza Özkaradeniz karşı karşıya geldi. Baştan aşağı üstün güreşen İsmail Balaban’ın ayağı kaydı ve bundan yararlanan Hamza Özkaradeniz Balaban’ı yenerek altın kemere ulaştı.

KOCAELİ'NDE SARI FIRTINA KAZANDI

‘Sarı fırtına’ Kırkpınar öncesi en önemli güreşi olan CW Enerji Ligi’nin de 3. Etabı olan Kocaeli Sekapark Güreşleri’nde Hamza Özkaradeniz ile ilk turda karşılaştı. Burada Gömeç’in rövanşını alarak rakibini bu kez yenerek Kocaelili olan Özkaradeniz’i kendi seyircisi önünde ilk turda eledi.

Hamza Ozkaradeniz Başpehlivan (Small)

KIRKPINAR'DA YİNE RAKİP OLDU

Hamza Özkaradeniz ile İsmail Balaban’ın yolu bu kez de Kırkpınar’da kesişti. İlk turu güreş yapmadan geçen İsmail Balaban ikinci turda Hamza Özkaradeniz’e rakip oldu. Ön eleme oynayan Hamza Özkaradeniz Kaan Kaya’yı yendi. İkinci turu da kura ile geçen Hamza Özkaradeniz Kırkpınar’a katılmaya hak kazandı. Kırkpınar’ın ilk turunda puanlamada Recep Kara’yı yenen Hamza Özkaradeniz yorgun olarak çıktığı karşılaşmada İsmail Balaban’ı yenmeyi başardı. Böylece bu yıl geçtiğimiz yıl başpehlivan olan Hamza Özkaradeniz ile karşılaşan 3 kez sarı fırtına İsmail Balaban, Gömeç’te altın kemerden Kırkpınar’da da tırdan oldu.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.