FATMAANA UYANIK KİMDİR?

 

29 Temmuz 2024
FATMAANA UYANIK KİMDİR?

 Fatmaana Uyanık, 29 Nisan 1975 tarihinde Antalya'da doğdu ve büyüdü. İlkokul eğitimini Mimar Sinan İlkokulu'nda tamamladı.

 1997 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesine taşınan Uyanık, 1998-2006 yılları arasında turizm bölgesinde butik, gümüş, hediyelik eşya ve restoranlarda satış danışmanlığı yaptı.

 Esnaf bir arkadaşının evlenip Almanya’ya gitmesi sebebiyle, ana mesleği olan kuaförlük iş yerini devralarak kuaförlük kariyerine başladı. 2008 yılında Almanya'ya giderek güzellik, berberlik ve dil eğitimi aldı. Almanya’dan döndüğünde, 2009 yılında turizm sektöründe çeşitli otellerde kuaförlük ve güzellik hizmetleri sunan ekipler kurarak işletmeciliğe başladı.

 Pandemi döneminde turizm işletmeciliğine ara verip, Manavgat'ta kendi kuaför ve güzellik salonunu açtı. 2019 yılında Manavgat Esnaf Odası ile birlikte esnaflık projelerinde yer aldı ve çeşitli projeler geliştirdi.

 2024 yılının 31 Mart tarihinde D. Niyazi Nefi Kara'nın belediye başkanı seçilmesiyle, Fatmaana Uyanık meclis üyesi olarak göreve başladı. Aynı zamanda, halen kuaför ve güzellik salonu işletmeciliğine devam eden Fatmaana Uyanık’ın kendi kozmetik ve parfüm bayilikleri var.

 Fatmaana Uyanık, mesleki kariyeri boyunca edindiği tecrübeler ve aldığı eğitimlerle güzellik ve kuaförlük alanında önemli bir isim haline gelmiştir. Yerel yönetimdeki görevleriyle de topluma katkı sunmaya devam etmektedir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.