ÜLKÜ RUKİYE TEZCAN KİMDİR?

 

05 Ağustos 2024
ÜLKÜ RUKİYE TEZCAN KİMDİR?

 Halk oyunları öğretmeni olan ülkü Rukiye Tezcan 10/10/1970 tarihinde Antalya'da dünyaya gelmiştir. Aslen Burdurlu olan saygıdeğer öğretmenimiz babasından 4 yaşından itibaren ege zeybekleri öğrenmeye başlamıştır. 1995 yılında üniversiteden mezun olarak mesleğe başlamıştır. Ülkemizin birçok ilinde görev yapmış olup en son döşemealtı halk eğitim merkezinde görev almıştır. Branşında ilk emekli olan öğretmendir.

  Değerli öğretmenimiz 1998/2008 yıllarında başbakanlık gençlik kamplarında eğitim şefliği yapmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Manavgat ilçe emniyet müdürlüğü ve Manavgat halk eğitim merkezi Müdürlüğü'nün ortak projesi olan projede manavgat iş okulunda özel çocuklarımıza halk oyunları dersi vermiştir. İlkini 1996 yılında gerçekleştirdiği kurtuluş savaşı kadın efeler projesinin, ikincisini 2022 yılında Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün çatısı altında Döşemealtı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde gerçekleştirmiş ve hem ülke basınında hem de ülke genelinde büyük ses getirmiştir. Bu proje ile bizlere kurtuluş savaşı'ndaki kadın efelerin ülkenin kurtuluşunda ne kadar etkili olduğunu anlatmaya çalışmış ve kadınların ülkemizin bağımsızlığını kazanmasındaki önemini anlatmıştır. Hala Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevine devam etmekte olan değerli öğretmenimiz evli ve bir çocuk annesidir. Aynı zamanda profesyonel sunucu olarak ülkemizin her ili ve ilçesinde kültürel programlarda görev almaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.