Kırmızı Kategoride Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

 

14 Ağustos 2024
Kırmızı Kategoride Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen GÜRZ-7 Operasyonu’nda, kırmızı kategoride aranan ve sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" Bervar kod adlı Seyran Çomak’ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını açıklarken, teröristlerin kutsal vatan topraklarından tamamen kazınacağına dair kararlılık vurgusunda bulundu.

 

29 Şehidin Kanı Yerde Kalmadı


Bervar kod adlı Seyran Çomak, kırmızı kategoride aranan bir terörist olup, 28 güvenlik görevlisi ile bir vatandaşın şehit edilmesi ve 72 güvenlik görevlisi ile iki sivilin yaralanmasına neden olan toplam 16 eylemin talimatını verdiği ve bu eylemlere bizzat katıldığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan Çomak, Ağrı’nın Doğubayazıt kırsalında düzenlenen GÜRZ-7 Operasyonu’nda etkisiz hale getirildi.

 

DNA Testi ile Kimliği Teyit Edildi


Operasyon kapsamında, daha önce 2018 yılında sağ ele geçirilen bir BTÖ mensubunun ifadesi ile etkisiz hale getirildiği değerlendirilen Bervar kod adlı Seyran Çomak’ın, yapılan DNA testi sonucu kimliği doğrulandı. Çomak, Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında, silahlı çatışmada silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

 

Hava ve Kara Kuvvetlerinin Desteklediği Operasyon


Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonu ve Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresi ile gerçekleştirildi. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbari çalışmaları sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçakları, Atak Taarruz Kolu Helikopterleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SİHA desteğinde yapılan operasyona, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri katıldı.

 

Teröre Karşı Mücadelede Kararlılık


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Güvenlik Korucuları’nı tebrik ederek, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı” dedi. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadeleye durmadan, duraksamadan devam edileceğinin altını çizdi.

 

 

 

 

,Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.