Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

 

16 Ağustos 2024
Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri ülke genelinde sürüyor.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Taşucu ve Çeşme limanlarında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin bilgi verildi.

Kaçakçılık faaliyetleriyle mücadele kapsamında, yurt genelinde yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli tırlar mercek altına alındı.

Uyuşturucu kaçakçılığına gümrük muhafaza engeli

​Bakanlıktan yapılan açıklamada operasyonun detayları paylaşıldı:

Gümrük işlemlerinin sonrasında x–ray tarama sistemine sevk edilen araçların dorselerinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, narkotik dedektör köpeklerin de katılımı ile yapılan detaylı aramalarda, çeşitli şekillerde yasal yük içerisine gizlenmiş vaziyette captagon ve kokain cinsi uyuşturucu tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonları neticesinde, Mersin Limanı’nda 1 milyon 681 bin adet captogon ile Çeşme Limanı’nda 40 kilo kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu.

 

Gümrük muhafaza ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

 

Olaylarla ilgili olarak Silifke ve Çeşme Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı. 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.