JALE ELİF ŞİMŞEK KİMDİR?

 

09 Ağustos 2024
JALE ELİF ŞİMŞEK KİMDİR?

 1974 yılında Kütahya’da dünyaya gelen Jale Elif Şimşek, hayatını sanata ve turizme adamış bir isimdir. Kariyerine turizm sektöründe başlayan Şimşek, iş nedeniyle Kapadokya'ya yerleşti ve burada Brezilyalı bir kadının gerçekleştirdiği Tennure gösterisini izledikten sonra bu sanata olan ilgisini keşfetti.

2009 yılında Tennure eğitimi aldıktan sonra Kapadokya'daki Türk gecelerinde sahne almaya başladı. Kısa sürede gösterileriyle büyük ilgi gören Şimşek, Alanya'da sahne almasının ardından gelen teklifler üzerine Antalya'ya yerleşme kararı aldı ve 2013 yılında Antalya'ya taşındı.

 2015 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılan Jale Elif Şimşek, büyük bir başarı göstererek iki tur finale kalmayı başardı. Ancak, geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle yarışmanın diğer turlarını tamamlayamadı. Bu talihsiz olaydan sonra da sanattan kopmayan Şimşek, hem Antalya'da hem de Türkiye genelinde sahne almaya devam etti.

 2018-2020 yılları arasında Kıbrıs'tan gelen bir teklif üzerine iki yıl boyunca orada sahne aldı. Kıbrıs'tan döndükten sonra Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği şehir turnelerine katılarak sanatını daha geniş kitlelere ulaştırdı. Halen her yıl Ankara'da Mısır Büyükelçiliği'nin ve Mısır Ankara Büyükelçiliği'nin verdiği resepsiyonlarda sahne alıyor. Ayrıca, Antalya'da Filiz Cesur tarafından düzenlenen festivalde sanatçı arkadaşlarıyla birlikte performans sergiliyor.

 Mesleğinde 15. yılını geride bırakan Jale Elif Şimşek, iki çocuk annesi olarak hem ailesine hem de sanatına büyük bir tutkuyla bağlıdır. Onun yaşamı ve kariyeri, sanata adanmış bir ömrün en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.