19 Haziran 2026, Cuma
12:14

BM'den Gazze uyarısı: İnsani kriz derinleşiyor

BM'den Gazze uyarısı: İnsani kriz derinleşiyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler Acil Yardım Koordinatörü Tom Fletcher, Gazze’de Filistinlilerin İsrail’in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle temel ihtiyaçlara erişmekte zorlanmaya devam ettiğini söyledi.

ANKARA - BHA

BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Fletcher, ateşkes anlaşmasının bazı olumlu etkiler sağladığını ancak insani durumun hâlâ sürdürülebilir olmadığını belirtti. Gazze’de sivillerin saldırılar, çatışmalar ve yardım kısıtlamaları nedeniyle ağır şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

Fletcher ayrıca, Gazze’nin yardım çalışanları için en tehlikeli bölgelerden biri olmaya devam ettiğini belirtirken, işgal altındaki Batı Şeria’da da zorla yerinden edilme, mülk yıkımları ve hareket kısıtlamalarının arttığını kaydetti.

Benzer Haberler