23 Aralık 2025, Salı
14:06

Osman Boyraz gençlerle bütünleşiyor: Üniversiteli gençlere ilham oluyor

Osman Boyraz gençlerle bütünleşiyor: Üniversiteli gençlere ilham oluyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, gençlerle kurduğu yakın iletişim ve yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. Boyraz, resmi kimliğinin ötesinde toplantı ve buluşmalarda gençlere bir ağabey gibi yaklaşırken, eğitim ve kariyer süreçlerinde onları destekleyen isimler arasında yer alıyor.

ANKARA-BHA

Türkiye’nin geleceğinin gençler olduğuna vurgu yapan Boyraz, üniversitelerden gelen davetler doğrultusunda konferanslara katılarak Türkiye’nin mevcut durumu ve gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Boyraz, konuşmalarında gençleri yüksek hedefler belirlemeye teşvik ediyor.

Osman Boyraz gençlerle bütünleşiyor Üniversiteli gençlere ilham oluyor

Rol model olarak gösteriliyor

Sivas’ta yayımlanan bazı yerel gazeteler tarafından “rol model” olarak nitelendirilen Boyraz, üç dönem milletvekilliği sürecinde edindiği tecrübeyi, bakanlık imkanlarıyla birleştirerek özellikle teknik ve teknolojik alanlara ilgi duyan gençlere destek vermeye devam ediyor.

Türkiye’nin farklı illerindeki gençleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tesis ve kurumlarla buluşturan Boyraz’ın bu yaklaşımının, gençlerin Türkiye odaklı çalışma isteğini artırdığı ifade ediliyor.

Gençlerle tren yolculuğu

Osman Boyraz’ın son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ankara–Kars Turistik Treni yolculuğuna gençlerle birlikte katıldığı, yolculuk boyunca gençlerle sohbet ederek deneyimlerini paylaştığı belirtildi.

Osman Boyraz gençlerle bütünleşiyor Üniversiteli gençlere ilham oluyor

Karar değiştiren sohbet

Boyraz ile tanışan ve bakanlık bünyesindeki tesisleri ziyaret eden bir üniversite öğrencisinin, yurt dışında çalışma planından vazgeçerek Türkiye’de kalma kararı aldığı öğrenildi. Uludağ Üniversitesi Öğrenci Grup Lideri Melek Çelik tarafından paylaşılan mesajda, bir mühendis adayının yaşadığı değişim şu sözlerle aktarıldı:

“Bu sohbetten önce hedefim bir mühendis adayı olarak yurt dışında çalışmaktı. Ancak anlattıklarınız, biz gençlerin yanında duruşunuz ve verdiğiniz ilham bakış açımı değiştirdi. Kendimi değerli ve desteklenmiş hissettim. Ülkeme kalarak burada üretmenin ne kadar anlamlı olduğunu yeniden fark ettim.”

Yetkililer, gençlere yönelik bu tür temasların ve projelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.

Benzer Haberler