2 Ocak 2026, Cuma
19:16

Alanya’da Yılbaşı Gecesi Huzur Operasyonu: 30 Aranan Şahıs Gözaltında

Alanya’da Yılbaşı Gecesi Huzur Operasyonu: 30 Aranan Şahıs Gözaltında

Antalya’nın Alanya ilçesinde, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla yılbaşı gecesi boyunca kolluk kuvvetleri tarafından geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.

 Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla ilçenin dört bir yanında yapılan uygulamalarda toplam 586 kolluk personeli görev aldı. Denetimlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 313 polis memuru ve 82 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere 395 personel, 37 ekiple, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 138 personel 35 timle, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ise 53 personel görev yaptı.
 

 Yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarda, jandarma sorumluluk bölgesinde 11, emniyet sorumluluk bölgesinde 14 olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 25 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Trafik uygulamaları sırasında yapılan GBT sorgularında ise 5 aranan şahıs daha yakalandı. Böylece toplamda 30 aranan şahıs gözaltına alındı.
 

 Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, jandarma bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 2 şahıs yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 93 gram kokain, 1 adet hassas terazi, 1 adet sentetik hap, suçtan elde edildiği değerlendirilen 123 bin 690 TL ve bin 915 Euro, 7 adet ziynet eşyası, 1 adet avukat kimliği ile 1 tabanca, 2 şarjör ve 14 fişek ele geçirildi.
 

 Emniyet bölgesinde yürütülen çalışmalarda ise uyuşturucu madde ticaretinden 5 şahıs yakalanırken, 676 kullanımlık sentetik kannabinoid, 10 adet ecstasy ve bin 100 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.
 

 Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından 2 bin 984 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 30 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 38 sürücüye kask takmamaktan işlem yapılırken, toplam 211 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 28 araç trafikten men edildi.