27 Ocak 2026, Salı
12:16

Meteoroloji 13 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji 13 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz ile Akdeniz Bölgesi’nde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı.

ANKARA - BHA

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi (Sakarya hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Bolu, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Batman çevrelerinde yağmur ve sağanak öngörülüyor. Kıyı Ege’de yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Iğdır, Ağrı ve Adıyaman çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı bildirildi.

Fırtına ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle Adana, Antalya, Burdur, Giresun, Hatay, Mersin, Kastamonu, Muğla, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon için “sarı” kodlu uyarı yapıldı.

Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, Güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Bursa çevrelerinde ise kuvvetli (40-60 km/sa) olacağı tahmin ediliyor.

Benzer Haberler